Thriller van Sandra Oosterveen weer bij de tijd én dyslexieproof

De succesvolle en super spannende Young Adult thriller ‘Hoofdbrekens’ is opnieuw uitgegeven met een geactualiseerde tekst. De Hattemse Sandra Oosterveen heeft het verhaal aangepast naar de huidige tijd.

“Ik heb het verhaal herschreven en dingen aangepast die niet meer van deze tijd zijn. Een voorbeeld daarvan is dat de verhaalpersonen niet meer met MSN communiceren, maar elkaar appjes sturen.” Sandra is docent Nederlands, dyslexiespecialist en debuteerde in 2009 met ‘Hoofdbrekens’. Zij schreef dit spannende verhaal voor jongeren in het voortgezet onderwijs die niet zo van lezen houden.

Jongens
“In mijn klassen zaten veel jongeren, met name jongens, die niet zo van lezen houden. Voor deze doelgroep ben ik gaan schrijven, want er zijn niet zo veel mooie boeken voor jongens. Ik heb het verhaal op een heldere en volwassen manier geschreven, want ik wilde geen kinderachtig boek schrijven. Verder heb ik door toegepaste tekstelementen het verhaal ook goed leesbaar gemaakt voor pubers die niet zo leesvaardig zijn. Ik gebruik dus ook nieuwe woorden, maar vanuit de rest van de tekst begrijpt de lezer wat het woord betekent.”

‘Ik wil met mijn boeken middelbare scholieren die niet van lezen houden een positieve leeservaring geven.’

Dyslexieproof
‘Hoofdbrekens’ kreeg goede recensies en staat ook op de officiële lijst voor aanbevolen literatuur voor het staatsexamen vmbo TL-GT.  In de vernieuwde uitgave is extra aandacht gegeven aan de vormgeving, waardoor het boek ook prettig leesbaar is voor kinderen met dyslexie. De uitgever heeft daarom het label dyslexieproof aan ‘Hoofdbrekens’ gegeven. In het boek maken we kennis met Jordi, een 15-jarige jongen die zijn zin wil krijgen en daarvoor zelf bereid is een moord te plegen. Zijn daden zijn te verklaren door een nog niet gediagnosticeerde hersenaandoening. Het verhaal zet lezers aan het denken over de begrippen goed en fout. En over de vraag: mag je het recht in eigen hand nemen?

De triller “Hoofdbrekens’ is vanaf vandaag, donderdag 29 juli, te koop bij de uitgever en in elke (internet)boekhandel. Meer informatie over Sandra Oosterveen en de boeken die zij schreef vind je op haar website www.sandraoosterveen.nl

ISBN: 9789051796452

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in