B&W Hattem ondertekenen manifest drinkbare rivier

Naast de dagelijks besturen van de gemeenten Brummen, Olst/Wijhe, Heerde, Zwolle en Kampen heeft ook het college van Hattem het manifest drinkbare IJssel getekend.

Het manifest is een oproep om te streven naar een drinkbare IJssel in 2051. Rivieren zijn eeuwenoude levende systemen. Alles wat op het land gebeurt, beïnvloed de gezondheid van onze rivieren. En dat heeft op zijn beurt weer invloed op onze gezondheid. Een drinkbare IJssel geeft drinkbaar rivierwater, een gezonde bodem en een gevarieerd dieren- en plantenleven en een prachtig (cultuur)landschap waarvan je kan genieten en waarin je tot rust kan komen.

Drinkable Rivers
De oproep voor drinkbare rivieren is een initiatief van Li An Phoa van Drinkable Rivers. Zij wandelde van 7 tot 18 juni jl. door de IJsselvallei en sprak met diverse mensen zoals dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman van Waterschap Drents Overijsselse Delta en Vitens-directievoorzitter Jelle Hannema maar ook met betrokkenen die in de IJsselvallei wonen.

Meer informatie kan je lezen op de website rivierverhalen van Wim Eikelboom. Wil je ook het manifest ondertekenen, dan kan dat op de website van drinkable rivers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in