Brief VLMH over het Hattems Loo ter bespreking in Raadsvergadering

Het Hattemse Loo is een kleine villawijk op de hoek van de Hezenbergerweg en de Konijnenbergerweg. De VLMH heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan dit bouwproject vanwege haar ligging in de Hattemerpoort. De druk op deze migratiezone voor groot wild is groot: zeven ‘poorten’ zouden de Veluwe ontsluiten zodat wild kan migreren tussen veilige bossen en voedselrijke uiterwaarden. Er zijn echter maar twee van deze zeven zones overgebleven, waaronder die bij het Hattem Loo. De poort bij Hattem is heel smal en er liggen de sportvelden en huizen in.

Overschrijding bouwoppervlak
Bij de bouw van de villawijk zijn veel dingen fout gegaan. Er zijn meer huizen gebouwd en oude monumentale bomen zijn gekapt. Van de bosrand die om de wijk moest komen is daardoor niets terecht gekomen. In 2017 hebben de gemeente Hattem en de VLMH (Vereniging Landschap en Milieu Hattem) een vaststellingsovereenkomst gesloten. De gemeente en de VLMH spraken onder andere af dat de gemeente zou zorgen voor de aanleg van een bosrand rond het park. In ruil daarvoor staakte de VLMH procedures over de overschrijding van het bouwoppervlak.

Pittige brief
Inmiddels blijkt dat de afspraken nog steeds niet zijn nagekomen en dit is onder meer aanleiding voor de VLMH om een pittige brief te sturen aan de Gemeenteraad. De brief staat op de agenda voor bespreking in de Gemeenteraad op maandag 1 juli 2019.

Vanmorgen was Pauliene Mars, voorzitter van de VLMH te gast in het programma Hattem Actueel om een toelichting te geven op hun kritiek. Luister hier het interview tussen haar en Thijs Hoek na. In het tweede uur van Hattem Actueel gaf D’66 fractieleider Erik Kort nog een korte toelichting hierop. Ook dit kan je naluisteren op uitzending gemist van Radio Hattem.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in