vv Hattem overtuigend langs Olympia ‘28

In de voorlaatste competitiewedstrijd in Hasselt heeft vv Hattem een overtuigende overwinning behaald op Olympia ’28. De thuisploeg is nog niet veilig van nacompetitie voor handhaving dus daar lag de druk er vol op. Hattem kon wat meer vrijuit spelen en dat verschil in opvatting werd vanaf het eerste moment duidelijk. De geel-blauwen waren over de gehele wedstrijd te zien de betere van de twee en weet dat ook uiteindelijk in de score uit te drukken. Voor Olympia ’28 geldt dat men in de laatste wedstrijd nog een goed resultaat moet neerzetten om zeker te zijn van handhaving.

Ruststand geen afspiegeling wedstrijd
Op een moeilijk bespeelbaar veld was de eerste kans van de wedstrijd voor Hattem. Na een aanval over rechts via Bram de Boer komt de bal in de 16. Het is echter te druk met groenhemden om er een blauwe sok tegenaan te krijgen. De dadendrang van Hattem is duidelijk en het is verdediger Rick Dalhuisen die het na goed doorgaan Olympia-doelman Dorland dusdanig moeilijk maakt dat-ie ternauwernood de bal onder de controle kan krijgen en moet deze handelend optreden na een goed schot van Bram de Boer. Toch komt Hattem verdiend op 0-1. Na een goede aanval over rechts levert  Bram de Boer een strakke voorzet af. Wesley van Winsum staat ook nu weer op de goede plek en kegelt de bal snoeihard in het dak van het doel. vv Hattem blijft de druk er op houden en Dorland moet opnieuw handelend optreden na een ziedend schot van Daan van Enk. Hij kan de bal nog net onder de lat tot hoekschop verwerken. Olympia kan aanvallend geen gevaar stichten, is vaak een bal van “op hoop van zegen” en komt Hattem verdedigend dan ook totaal niet in de problemen. Hattem had voor rust de voorsprong nog kunnen uitbreiden, maar Wesley van Winsum nam net te veel tijd om uit te halen, waardoor de verdediging van Olympia er nog een voet tussen kon zetten.

Hattem maakt na rust het verschil
Direct na rust heeft de thuisploeg geluk dat een overtreding op Jens Borger niet bestraft wordt waardoor er een kans ontstaat om de gelijkmaker aan te tekenen. Een voorzet vanaf rechts komt bij een van de groenhemden maar zijn inzet gaat hoog over het Hattem-doel. Hierna neemt Hattem het heft weer in handen en probeert de wedstrijd definitief te beslissen. De thuisploeg doet er echter alles aan om dat te voorkomen en dat levert op dat moment een wedstrijd op die veelal wordt gekenmerkt door overtredingen en irritatie. Wesley van Winsum denkt de 0-2 te maken via een mooi stiffie, maar de grensrechter is van mening dat het buitenspel moet zijn waarna de scheidsrechter klakkeloos zijn vlagsignaal overneemt. Toch komt de verdubbeling van de voorsprong er toch zo’n 20 minuten voor tijd. Een puike actie van Uzair Goelab brengt de bal bij Felix Noordberger die de bal gelijk doorspeelt op Bram de Boer. Zijn goede voorzet is voor de Olympia-verdediging dusdanig lastig dat men, mede door de aanwezigheid van Felix Noordberger, in eigen doel werkt; 0-2. Hierna is het verzet bij Olympia gebroken en is het al snel 0-3.

Na een goede combinatie tussen Felix Noordberger en Wesley van Winsum laat laatstgenoemde de Olympia-doelman met een strakke schuiver kansloos. Felix Noordberger maakt voor Hattem het kwartet vol nadat hij de bal via een prima actie van Wesley van Winsum tot doelpunt promoveert. In blessuretijd wordt Jeffrey van Ommen na een struikelpartij met zijn tegenstander uit het veld gezonden en maakt Olympia nog de aansluitingstreffer zodat de eindstand op 1-4 wordt gebracht.

Terechte overwinning van Hattem
Het team van trainer Oosterhaar behaalt in Hasselt een verdiende en terechte overwinning. Het was de betere en drukte dat ook uit in de score. Smet op de wedstrijd was de rode kaart van Jeffrey van Ommen dat wellicht gevolgen zal hebben voor de komende weken. Dat is even afwachten.

Voor zaterdag 4 juni staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, waarbij het thuis het team van DSV ’61 ontvangt. Het team uit Doornspijk verloor van Rouveen en is zoals het er nu voorstaat uitgeschakeld voor de nacompetitie -afhankelijk van de resultaten op de andere velden. vv Hattem heeft echter nog wat recht te zetten na de uitwedstrijd in Doornspijk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in