Proef met eenvoudiger vergunningaanvragen in Hattem, Heerde en Oldebroek

Een pilot van het programma Blitts gaat het voor inwoners van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek makkelijker maken om een omgevingsvergunning voor het bouwen aan te vragen.

Met dit programma wordt je vanaf 1 juni gemakkelijk en snel door de regelgeving geleid. In de proefperiode is een aanvraag ook goedkoper. Hoe meer inwoners op deze manier een aanvraag doen, hoe succesvoller de proef kan verlopen. Blitts is een speciale website op de informatiepagina over de omgevingsvergunning en te bereiken via de websites van de drie gemeenten. Of ga rechtstreeks naar www.blitts.nl

Zelf vergunning aanvragen
Met dit programma kunnen inwoners van Hattem, Heerde en Oldebroek op basis van een ‘vragenboom’ zelf een vergunning aanvragen voor kleine bouwwerken, zoals dakkapellen, erfafscheidingen aanbouwen en bijgebouwen. Zo kun je een volledige aanvraag doen die past binnen de actuele regels van de betreffende gemeente. Ook kun je een check doen of de bouwwerkzaamheden vergunningsvrij zijn.

Half jaar
Omdat het om een pilot gaat, kan nog niet elk adres binnen de gemeenten hieraan deelnemen. De pilot gaat ongeveer een half jaar draaien. Daarna wordt het programma geëvalueerd en gekeken hoe het voortgezet kan worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in