Geen vaste openingstijden politieposten Noord Oost Veluwe

De politieposten in Elburg, Wezep, Heerde en Hattem zijn met ingang van 1 juni niet meer op vaste tijden geopend. Dit gebeurt om meer op straat en beschikbaar te kunnen zijn op tijden dat u dat het beste uitkomt.

Minder bezoekers politiepost
De politie in de vier gemeenten merkt dat steeds minder mensen naar de politieposten komen. Oorzaken hiervan zijn dat u voor gevonden of verloren voorwerpen en de vermissing van een reisdocument terecht kunt bij de gemeente en niet meer bij de politie. Ook verschuift het contact steeds meer richting social media. De politie wil daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. “Dan is het jammer dat agenten in bureaus zitten te wachten op bezoekers die niet komen.”

Vaker aanwezig in de wijk
Om de dienstverlening te verbeteren is in overleg met de gemeenten besloten om geen vaste openingstijden meer te hanteren voor de politieposten. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om te werken vanuit de politiepost in Elburg, Wezep, Heerde of Hattem worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeenten. Wilt u thuis met een agent afspreken? Dat kan. Ook een afspraak in bijvoorbeeld een wijkcentrum of op de politiepost is geen probleem.

Contact
U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren -24 uur per dag- contact opnemen met de politie in Elburg, Wezep, Heerde of Hattem:
►Telefonisch via 112 bij spoed en 0900-8844 voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt.
►Via www.politie.nl