Burgemeester Marleen Sanderse ambassadrice roeiteam Atlantic Stormtroopers

Team Atlantic Stormtroopers, bestaande uit Anique van Walsum en Saskia Villanueva, nemen op 12 december 2024 deel aan de World’s Toughest Row. Zij zullen bijna 5000 km non-stop en geheel zelfvoorzienend de Atlantische Oceaan over gaan roeien in een roeiboot. In een afmattend schema van 2 uur op en 2 uur af zullen zij hun stinkende best gaan doen om de overkant te bereiken. Deze race gaat van La Gomera, Canarische Eilanden, naar het eiland Antigua, dat boven Zuid-Amerika ligt. De Atlantic Stormtroopers zijn daarmee het eerste Nederlandse meidenduo dat de Atlantische Oceaan over roeit en vestigen daarmee een wereldrecord.

Afzien voor een betere wereld
Huizenhoge golven, vliegende vissen, slaapdeprivatie, hallucinaties en een emmer als toilet… dat zijn een paar dingen die zij tegen gaan komen tijdens deze expeditie. Zij gaan afzien, omdat ze vinden dat het beter kan met de wereld. Voor onze generatie en vooral voor de generaties daarna, strijden zij voor een gezondere oceaan – “Sea First” – en ook voor “Dokters van de Wereld”. Sea First, want de oceaan is de kraamkamer voor de hele wereld. Zonder oceaan is er geen leven op aarde. Daarnaast verandert ons klimaat snel. We krijgen te maken met meer extreem weer. Stormen, droogte, overstromingen en aardbevingen. Daarom roeien zij ook voor Dokters van de Wereld. Zij leveren medische hulp bij natuurrampen, zoals onlangs bij de aardbeving in Turkije en Syrië.

Crowdfunding
Deze expeditie is groots en er moeten bergen werk verzet worden om aan de start in La Gomera te verschijnen. Zij hebben een crowdfunding opgezet, voeren campagne en zijn op zoek naar sponsoren die (deels) in een boot willen investeren. Team Atlantic Stormtroopers is ontzettend trots en vereerd dat burgemeester Marleen Sanderse, die zelf haar sporen als Olympisch roeister heeft verdiend, ambassadrice wordt voor het team.

Doneren met de QR code
Wil je ook een bijdrage leveren? Een zelfgekozen bedrag doneren kan eenvoudig met deze QR code. Open de camera-app van je telefoon en richt de camera op de QR-code. Er verschijnt een notificatie bovenaan het scherm om de code te openen. Klik op de notificatie en je wordt doorgestuurd naar de donatiepagina. Volg de instructies op de pagina om de donatie te voltooien.

Doe je dit liever op de computer, dan kun je ook gaan naar Doneeractie.nl
Meer informatie is te vinden op hun website www.atlanticstormtroopers.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in