vv Hattem wint ruim van BAS

In een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd heeft vv Hattem weer het goede gevoel terug gevonden wat het de laatste weken even kwijt leek te zijn. In de thuiswedstrijd tegen BAS wist het met ruime cijfers te winnen en gaf het de gasten uit Biddinghuizen een lesje in effectiviteit. Ook nu waren een aantal vaste krachten afwezig, maar de mannen die in het veld stonden leverden een puike prestatie en wisten een prima driepunter te behalen.

Hattem begon fel en wist de verdediging van BAS via Lawrence van der Bend in de beginfase een paar keer zoek te spelen. Had hij wat scherper geweest of de bal wel bij Rabi Ezzat kunnen krijgen, dan had er maar zo 1 of meer doelpunten in gezeten. Toch kwam Hattem vrij snel op 1-0. Rick Dalhuisen weet met een prima inzet Hajk Talaljan te bereiken die zich op de linker flank prima vrij speelt. Hij heeft maar weinig ruimte maar weet de bal met een goed hard schot in de korte hoek achter BAS-doelman Doorman te krullen.

BAS probeert de rug te rechten en heeft de kans op de gelijkmaker. Een goede voorzet vanaf links komt bij de vrijstaande Mark Schaap die zijn inzet echter over het doel ziet verdwijnen. Halverwege de 1e helft heeft BAS opnieuw een kans als er wat gerommel ontstaat in de verdediging van Hattem. Luiz Fidom krijgt de bal echter niet vrij en de verdediging van Hattem weet redding te brengen.

Hattem blijft het met goede combinaties proberen en komt na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Rabi Ezzat speelt Hajk Talaljan aan die zich vervolgens goed vrij speelt. Ook deze keer heeft hij weinig ruimte nodig en weet met een afgemeten schot opnieuw doelman Doorman te verschalken.

De geel-blauwen hebben het gevoel dat er nog meer te halen is en blijven de aanval zoeken. Hajk Talaljan wordt net wel of net niet binnen de beruchte lijnen gevloerd. De prima leidende scheidsrechter Compagner beslist dat het een vrije trap buiten de 16 is welke helaas in de muur belandt. BAS blijft uiteraard gevaarlijk en weet voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren.

Balverlies van Hattem aan de rechter kant zorgt er voor dat BAS kan uitbreken. De inzet die volgt wordt door doelman Stefan de Weerdt nog wel van richting veranderd maar voor Luiz Fidom is het vervolgens een koud kunstje de 2-1 op het scorebord te laten aantekenen. Hattem lijkt kort voor rust evenwel alsnog de marge weer op twee te brengen maar het doelpunt van Lawrence van der Bend wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust probeert BAS wat meer druk te zetten op de verdediging van Hattem en dat zorgt er voor dat er wat kleine kansjes voor de gasten ontstaan. Stefan Tolhoek is namens BAS nog het dichtst bij een doelpunt; zijn inzet gaat echter over. Hattem weet zich onder de druk uit te voetballen en Silvan Kersbergen weet met een fijne pass op links Hajk Talaljan te bereiken. Opnieuw is hij zijn tegenstander te slim af, speelt zich vrij en maakt oog in oog met BAS-doelman Doorman geen fout. Hij verrast Doorman in de korte hoek en tekent zijn 3e doelpunt van de middag aan; 3-1.

Mede door dit doelpunt komt Hattem weer wat beter in de wedstrijd, ontstaan er veel duels op het middenveld, is er veel balverlies en vliegt het balbezit Hattem naar BAS zonder dat het echte kansen oplevert.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen gooit Hattem de wedstrijd min of meer op slot. Via een combinatie over links tussen Mijar Rojer en Rabi Ezzat verrast laatstgenoemde de verdediging door zich goed vrij te draaien en weet Ezzat met een prima afgemeten schot de lange hoek te vinden. Doelman Doorman ziet de bal voor de 4e keer langs zich in het net verdwijnen.

Kort voor tijd lijkt de ingevallen Mats Offringa een mooie kans te kunnen verzilveren. Zijn inzet wordt nog geblokt maar in de rebound weet Rabi Ezzat de bal nog wel het laatste zetje te geven waardoor alsnog de 5-1 op het bord komt.

Een prima overwinning voor Hattem na een wat mindere periode en zeker een goed herstel na de nederlaag in de laatste thuiswedstrijd. Met nog 3 wedstrijden te gaan voor de competitie kan men zich rustig voorbereiden op de nacompetitie. Zaterdag speelt Hattem een uitwedstrijd tegen VEVO.

Foto: Marcel Senz

Sportuitzending gemist of terugluisteren?