Terugblik jubileumconcert Jubilate Deo Hattem

Dit jaar bestaat het regionaal Chr. Gemengd Koor Jubilate Deo Hattem 80 jaar. Dit wilde men vieren met een concert samen met de bewoners van Hattem en omgeving. Gekozen werd voor het passieconcert Olivet to Calvary van J.H. Maunder (1858-1920).

Het concert
Afgelopen zaterdag, op 25 maart 2023, was het dan zover. In een goed gevulde Andreaskerk in Hattem vond het jubileumconcert plaats en wel een prachtig passieconcert. Het koor o.l.v. de enthousiaste dirigent, Erik de Leeuw, wist de laatste 3 dagen vóór het sterven van Jezus op een bijzondere wijze te vertolken waarbij het de mensen in de kerk soms tot diepe ontroering bracht. Daarbij uitstekend ondersteund door de solisten Pieter Jaap Idema (tenor), Roele Kok (bariton) en Sander van den Houten (organist). Ook werden sommige coupletten van 3 koralen in het concert meegezongen door alle aanwezigen.
Voor dat het concert daadwerkelijk begon waren deze met het koor ingestudeerd. Zodoende werd de doelstelling van de componist bereikt: Een passieconcert waaraan alle aanwezigen meewerken.

Een prachtig concert
Het resultaat was fantastisch wat tot uiting kwam na het concert en na de gewenste korte stilte in acht te hebben genomen. Het koor, dirigent, solisten en organist kregen een daverend applaus en de verschillende reacties daarna zijn lovend en erg positief. De voorzitter bedankte na afloop iedereen voor hun medewerking en wenste hen wel thuis en verder een goede voorbereiding op het komend paasfeest. Jubilate Deo kan terugzien op een geslaagd jubileumconcert.

Meezingen
Mocht je na dit te hebben gelezen ook graag willen meezingen, dan ben je van harte welkom op dinsdagavond in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27 in Hattem van 19.45u tot 21.45u bij de repetitie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in