‘Herinrichting binnenstad Hattem fase 2’ gestart

Rob Alberti van NTP B.V., Wethouder Auke Schipper en HAVO-voorzitter Klaas van Dieren, zetten vanmiddag hun beste beentje voor om de stenen in de Kerkstraat te verwijderen. Hiermee zijn de werkzaamheden Herinrichting binnenstad Hattem fase 2 officieel gestart.

De werkzaamheden bestaan uit onderhoud aan de bestaande riolering, het afkoppelen van hemelwater, herstraten van de straten en stegen, vervangen van straatmeubilair en de openbare verlichting. Daarnaast wordt de binnenstad ook groener door het plaatsen van bomen, plantvakken en geveltuinen.
(lees verder na de video)

Bereikbaarheid
In de eerste stap werkt NTP tot 23 april in de Kerkstraat. Er wordt gewerkt vanaf de Markt tot aan de 3e Walsteeg. Tijdens deze werkzaamheden blijven winkels en woningen in de binnenstad goed bereikbaar via kunststof loopschotten langs de gevels. Op deze foto de mannen die ‘het echte werk doen’ .

Vaste looproute
Gelet op de breedte van de loopschotten en de  coronamaatregelen is hier éénrichtingsverkeer ingesteld. Voetgangers kunnen hierdoor altijd bij de winkels of woningen komen. Maar dan wel via een vaste looproute. Fietsen of fietsen aan de hand meenemen is niet toegestaan. Er worden twee aparte doorsteken aangelegd, zodat je niet om hoeft te lopen om bij de winkel of woning te komen. “Als iedereen zich aan de looproutes houdt en deze alleen lopend gebruikt, kan er snel doorgewerkt worden. Zo zorgen we er samen voor dat de Kerkstraat weer vlot en volledig open kan”, aldus de gemeente Hattem.


    Klik op de afbeelding voor een vergroting

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in