“Avond4daagse Hattem wordt uniek en verantwoord feestje”

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een bijzondere ‘Home Edition’ kan het wandelfeest voor jong en oud in Hattem toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni kan iedereen in Hattem een eigen Avond4daagse lopen.

Bert van der Stoep van de Avond4daagse Hattem legt uit: “Dus alle kinderen van de scholen, maar ook ouders en verzorgers, leden van sportverenigingen en rollatorgebruikers. En alles volledig coronaproof. Hattem organiseert samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app kun je eigen routes lopen op een zelf gekozen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse-medaille, waarvan je het gewenste nummer zelf kunt opgeven bij inschrijving.”

Eigen routes
Na inschrijving kun je gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt 4 routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes. Dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. En je kunt zelf een afstand kiezen. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. “En verrast je onderweg met leuke berichten! Zo helpen we je ermee deze Avond4daagse onvergetelijk te maken”, lacht van der Stoep.

Unieke Avond4daagse
Bert van der Stoep benadrukt om wel rekening te houden met de maatregelen van de rijksoverheid en niet in te grote groepen te lopen. “Maak er vooral een eigen feestje van met spelletjes onderweg, iets lekkers in de rugzak en een mooi finishmoment bij de voordeur!” Deel vooral je avonturen via social media met de hashtag #Avond4daagsehome! Daar vind je ook informatie en veel leuke reacties van andere deelnemers.

Compliment
Vorig jaar werd de ‘Home Edition’ voor het eerst georganiseerd op een nog wat beperkte schaal. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“In Hattem willen we er ook een groot succes van maken, dus maak elkaar enthousiast, in de familie, op school, in je sportteam. Allemaal lekker in beweging!”

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel Hattemers tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moet je de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus -anders dan de naam doet vermoeden- kun je dit jaar ook overdag lopen. Bovendien kun je zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/hattem. Deelname kost
€ 6,50. Inschrijving voor groepen vindt dit jaar niet centraal via bijvoorbeeld school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf of hun kinderen in.
Je kunt kiezen uit drie afstanden: 2,5 km, 5 km of 10 km. En de Avond4daagse-medaille kun je vanaf 1 volle week na jouw laatste wandeldag afhalen bij Vadesto, De Bleek 3.
Wil je eerst nog meer informatie? Ga dan naar www.avond4daagse.nl. Daar staan veel gestelde vragen en je kunt je ook via deze website inschrijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in