Kunstgilde Hattem organiseert Zomerpicknick & Workshops

Het Kunstgilde Hattem organiseert dit jaar weer een activiteit voor niet-leden: Zomerpicknick & Workshops. De workshops worden gegeven op zaterdag 9 juni in AtelierTuin aan de Hessenweg 8, voorafgegaan door een gezamenlijke lunch. Het programma duurt van 11.30 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen aan één workshop meedoen en daarbij kiezen uit ‘fijnschilderen op paneel’ (met Gertiene Post), ‘schilderen naar het thema zomer’ (gegeven door Anneke Bagerman) en ‘amulet van speksteen’ (onder leiding van Alice van der Sluis). Gertiene heeft zich voor deze workshop laten inspireren door de picknick.

Opgeven kan tot en met 27 mei via kunstgildehattem@gmail.com Bij de prijs van € 35,00 is alles inbegrepen, dus ook de materiaalkosten. En wat deze middag gemaakt wordt, mag naar huis worden meegenomen.

De deelnemers gaan deze middag stap voor stap “een fruitig tafereeltje op een klein paneel schilderen”. In de workshop van Anneke is een ter plekke gemaakte foto de leidraad voor een acrylverf-schildering op een doek van 20 x 20 cm, inclusief lijst. De mooie eigenschappen van speksteen komen voorbij in de workshop van Alice, die opmerkt dat wie hiermee gaat werken “verrast zal zijn over het in relatief korte tijd behaalde resultaat”.

Zowel ‘beginners’ als ‘gevorderden’ kunnen zich voor deze activiteit aanmelden. Er kunnen maximaal 24 mensen meedoen, acht per workshop. Voor het invullen van de beschikbare plekken is het moment van aanmelding leading.

“Wees er dus snel bij als je niet het risico wilt lopen om op de reservelijst terecht te komen”, tipt de organisatie. Aan de vorige niet-leden activiteiten deden, wat nu ook weer mogelijk is, ook belangstellenden van buiten Hattem mee. Ga voor meer informatie naar www.kunstgildehattem.exto.nl