De absurde wereld van Jan van Haasteren

Vanaf 16 april biedt het Anton Pieck Museum een uniek inkijkje in de creatieve en humoristische wereld van een van de bekendste striptekenaars van Nederland met de tentoonstelling ‘De absurde wereld van Jan van Haasteren’. Een expositie met nog nooit eerder tentoongestelde items, schetsen, tekeningen en de gloednieuwe puzzel De Goochelbeurs. Stap in de kenmerkende en surrealistische wereld van Jan van Haasteren!

Van Haasteren (1936) is een van de bekendste striptekenaars van Nederland met een lange staat van dienst. Van Haasteren leverde in zijn loopbaan een grote bijdrage aan strips en cartoons en is de laatste jaren bij het grote (internationale) publiek vooral bekend vanwege zijn humoristische en kleurrijke puzzelplaten die worden uitgebracht door Koninklijke Jumbo. Van 16 april tot en met 31 oktober kunnen fans hun hart ophalen in het Anton Pieck Museum waar de bovenverdieping compleet is omgetoverd tot een ware Jan van Haasteren-wereld waarbij de humor in het werk centraal staat.

Naast originele tekeningen bevat de tentoonstelling een aantal bijzondere items zoals tekenmaterialen, schetsboeken en promotionele materialen. Ook beleven bezoekers de primeur van de nieuwste puzzelplaat van de hand van Jan van Haasteren: De Goochelbeurs. Deze plaat is samen met de oorspronkelijke schetsen tentoongesteld en geven bezoekers inzicht in de werkwijze van Van Haasteren.

Dompel je onder in je wereld van Jan van Haasteren terwijl je tijdens het bekijken van de werken de kenmerkende Jan van Haasteren items zoals de haaienvin, superslak, handjes en andere gekke items op onverwachte plekken tegenkomt.

De tentoonstelling ‘De absurde wereld van Jan van Haasteren’ is te zien in het Anton Pieck Museum van 16 april 2018 tot en met 31 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar voor volwassenen: € 9,50, kinderen 4 tot en met 12 jaar € 3,25. Het museum en de tentoonstelling zijn gratis te bezoeken met de Museumkaart.