Zaterdag SVV’56 – SV Zalk: de geschiedenis herhaalt zich

Zaterdag 2 maart moet het gaan gebeuren voor SV Zalk tussen Almelo en Hardenberg nabij Vriezenveen. In het voormalige kloosterdorp aan de Duitse grens Sibculo.

Van sportpark An de Steege naar sportpark De Dubbeltreffer is het voor de mannen van trainer Brummel maar liefst 54,7 km rijden. Dat past ook bij de ambitie van beide clubs, die streven naar het spelen van landelijk voetbal. De nummer 9 en 12 staan gerand voor veel doelpunten, alleen is dat wel vaak in het doel waar de tegenstander het meeste profijt van heeft.

Moderne devotie
Zoals al opgemerkt is Sibculo een kloosterdorp. Dit klooster is gesticht in de late middeleeuwen, deze tijd staat ook wel bekend als de tijd van de modern devotie. De tijd waar mensen en geestelijke het niet eens waren met de kerk en vonden dat er een andere koers gevaren moest worden. Misschien lijkt die tijd wel een beetje op die van nu?

De moderne devotie is een rode lijn in de 5e klasse C. Zo was Deventer naast Zwolle een hele belangrijke plek (Koninklijke UD). Een belangrijke voorman was Thomas a Kempis die woonde op de Agnietenberg en begraven is op Bergklooster (HTC). Er werden in die tijd ook kloosters gesticht en de belangrijkste stond in Windesheim.

Dat is voor de mensen uit Sibculo altijd nog een doorn in het oog. Zeker om dat de situatie eigenlijk niet veranderd is. Alles doet de mensen denken aan Windesheim. Zo draagt de naam van de basisschool Windesheim en staan ze per slot van rekening ook nog direct onder VSW.

Zaterdag komen de ridders van het geel zwarte legioen op bezoek. De monniken zullen de veldheren op een warme manier verwelkomen. Zo zal er uit de kraan het gouden vocht stromen en de zoete tonen van de citer en cimbaal zullen klinken. Wie van de twee gaat het blazoen opvijzelen?

SVV’56 en SV Zalk beginnen om 14.30 uur op sportpark De Dubbeltreffer in Sibculo.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in