Gelijkspel voor Hattem en VSCO ’61

Onder zonnige omstandigheden speelden Hattem en de bezoekers uit Oosterwolde een matige wedstrijd. Over de gehele wedstrijd gezien hielden de beide teams elkaar in de houdgreep en ontstonden er voor beide doelen weinig tot geen kansen. De uiteindelijke eindstand van 1-1 lijkt dan ook een logisch gevolg, ware het niet dat het net voor het einde van de wedstrijd voor één van beide teams evengoed nog een volle driepunter had kunnen opleveren. In beide gevallen stierven de mogelijkheden in schoonheid.

Tot rust: intenties ja, doelpunten nee
Beide teams proberen van meet af aan de aanval te zoeken waarbij het eerste kansje voor Hattem is. Na een pass van Rick Dalhuisen op Giovan Drayer brengt hij Bram de Boer in balbezit. Laatste ziet zijn schot helaas naast de verkeerde kant van de paal scheren. Andersom vindt VSCO soms de ruimte om uit breken maar de verdediging van Hattem heeft er in de persoon van Jerensley Hooi goed het oog op. Na een kwartier verstoort Felix Besseler de opbouw van VSCO en brengt hij de bal bij de vrijstaande Jari Dunnink die met rechts kan uithalen. Helaas gaat ook dit schot naast.

Kort daarna lijkt Drayer Hattem op 1-0 voorsprong te zetten. Felix Noordberger weet zich over links vrij te spelen en de bal bij de vrijstaande Drayer te brengen. Helaas is de bal net over de achterlijn geweest waardoor dit feest niet doorgaat. Ook VSCO is dichtbij de voorsprong wanneer ze gevaarlijk doorkomen. Gelukkig is De Boer op tijd terug om de intenties van de bezoekers de grond in te boren.

Op het halve uur probeert VSCO het Hattem-doel te zoeken. Door een ongecontroleerde kopbal weet Jari Dunnink met een mooie pass Drayer te bereiken die de bal vervolgens bij Wesley van Winsum brengt. Zijn afgemeten boogbal gaat helaas net over de kruising. Veel strijd op het middenveld luidt een fase van weinig kansen in. Kort voor de rust zien de bezoekers een goed schot nog net over de lat gaan en weet Hattem ook net niet het doel te vinden. Tweemaal brengt de verdediging van VSCO redding en bij de laatste poging komt Dunnink net niet tot een goed schot.

Na rust veel strijd
Hattem komt goed uit de startblokken na de hervatting. Binnen een minuut ontvangt Jort Steenman de bal op het middenveld, speelt Felix Besseler aan die op zijn beurt Drayer kan aanspelen die goed de vrije ruimte induikt. Met een fraaie boogbal weet hij VSCO-doelman Van de Landen te verschalken en brengt hij zijn team op voorsprong.

Kort daarna al gelijk een kansje op 2-0 voor Noordberger. Helaas is de voorzet vanaf rechts net te scherp waardoor hij net niet bij de bal kan. Even later kan hij het evenwel proberen met een vrije trap op ca. 20 meter van het doel. Ondanks dat hij de kruising probeert te zoeken weet doelman Van de Landen met een goede actie redding te brengen.

VSCO komt echter uit het niets op 1-1. Uit een inworp valt de bal in de drukte van spelers op de rand van het strafschopgebied plots voor de voeten van tegenstander Bonestroo die direct uithaalt en Hattem-doelman Van Dijk ziet kansloos de bal achter zich verdwijnen.

Vanaf dat moment is het niveau van de wedstrijd matig, houden de teams elkaar in evenwicht en zijn er vraagtekens bij beide teams bij beslissingen van de scheidsrechter. VSCO laat zien dat ze in de slotfase wat wil forceren zonder tot echte kansen te komen en Hattem kan in deze fase niet meer voor echt gevaar zorgen. In de slotfase hebben beide teams evenwel nog de kans om de volle buit te pakken. Het past in feite in het beeld van de wedstrijd dat dit in alle gevallen niet gebeurt waardoor de stand op 1-1 blijft steken.

Matige wedstrijd en terechte puntendeling
Zoals gezegd is het gelijke spel deze middag op basis van de gehele wedstrijd overall wel te verklaren. Het spel in de komende weken zal echter wat beter moeten om te gaan voor een driepunter. Achteraf bleek dat de geel-blauwen zichzelf in de wedstrijd tegen VSCO bij winst een goede dienst hadden kunnen bewijzen omdat koploper ZAC werd geconfronteerd met een flinke nederlaag. Hattem had bij winst dus dichterbij kunnen sluipen. En dat in de wetenschap dat volgende week de uitwedstrijd tegen datzelfde ZAC op het programma staat.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in