Basisschoolleerlingen leren kunst kijken

Maandag 29 januari zijn in de Dijkpoort de Poortlessen weer gestart. De kinderen krijgen wekelijks Kunstbeschouwing van Edith de Jong.

Goed waarnemen
Jaarlijks komen leerlingen – afkomstig uit groep 7 en 8 van de meeste Hattemse basisscholen – voor deze lessen naar de Dijkpoort. De leerlingen krijgen een dummy (schetsboekje) waar ze dagelijks in moeten schetsen. Daarmee wordt goed waarnemen gestimuleerd. De volle dummy is een voorwaarde om toegelaten te worden tot Museum de Fundatie in Zwolle, waar de laatste les plaatsvindt. Ook bezoeken ze het Voerman Stadsmuseum voor de tentoonstelling van DaniĆ«l Douglas.
Elke week behandelen de groep een andere kunstenaar. Op 29 januari was dit voor groep 1 de graffiti artist Banksy en voor groep 2 Dali en de surrealisten.

Iedereen is ‘plus’
Toen De Jong begon in 2015 heetten de lessen heetten ‘pluslessen’, bedoeld voor leerlingen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken. ‘Zijn de andere leerlingen dan geen ‘plus’ leerlingen, omdat hun talenten en/of voorkeuren op andere vlakken liggen?’ vroeg ze zich af. Daarom stelde ze voor om voortaan de lessen Poortlessen te noemen.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in