Doe inspiratie op voor een tussenjaar op de eerste Christelijke Tussenjaarbeurs

Op woensdagavond 8 februari vindt de eerste Christelijke Tussenjaarbeurs plaats op Hogeschool Viaa. Het UIT Vormingsjaar heeft hiertoe initiatief genomen en inmiddels zijn er zestien tussenjaren aangesloten. Het doel van deze avond is om jongeren te informeren en inspireren in het bestaande aanbod tussenjaren. Voorheen directeur van de Evangelisch Hogeschool, columnist en spreker Els van Dijk verzorgt daarnaast een seminar met het thema De winst van een tussenjaar. Ze heeft een groot hart voor jongeren en voor de complexiteit van de samenleving waar zij in leven en kan als geen ander mensen meenemen in het waarom van een tussenjaar.

Wat is een tussenjaar
Een tussenjaar is iets dat in de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het is een jaar tussen twee opleidingen, waarin men iets geheel anders doet. Een tussenjaar is bedoeld om de horizon te verbreden en ideeën op te doen voor een studiekeuze of een nieuwe baan. Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar.

Inspiratie opdoen voor een tussenjaar
De organiserende partijen bieden allemaal een vorm van onderwijs aan dat gericht is op persoonlijke vorming en geloofsontwikkeling. “Iedere organisatie doet dat op zijn eigen, unieke manier” licht Judith Mulder, organisator van de beurs, toe. “Op deze avond hopen we jongeren een plek te bieden waar ze zich kunnen laten informeren en inspireren zodat ze een tussenjaar vinden wat helemaal bij hen past.” “Ik heb zelf ontzettend veel aan mijn tussenjaar gehad. Het is zo waardevol om de tijd te nemen om te ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Om meer te leren over jezelf, God en de wereld om je heen, dat gun ik iedereen”.

Waar en wanneer
Datum: 8 februari 2023
Tijd: 18:30 – 21:30 uur
Locatie: Hogeschool Viaa, Assendorperdijk 11 te Zwolle
Toegang: gratis
Meer informatie & aanmelden: www.ikzoekeentussenjaar.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in