Rennend of wandelend levens redden

Hardlopen of wandelen in het Zwolse Bos bij Heerde en kinderen betere overlevingskansen geven in Tanzania. Dát kan op 9 maart door deel te nemen aan de vijfde editie van de ‘Ren voor hun leven’ crossrun. Voor hardlopers is er een ronde van vijf kilometer uitgezet door een prachtig natuurgebied die een of twee keer gelopen moet worden, afhankelijk van de gekozen afstand.

Ook wandelaars en bedrijvencrossrun
Nieuw aan deze editie is dat wandelaars deel kunnen nemen. Zij wandelen een apart uitgezette wandelroute van vijf kilometer. Een ander nieuw onderdeel is de Bredewold Bedrijvencrossrun over eveneens vijf kilometer. Deelname aan deze run staat open voor bedrijventeams van minimaal drie en maximaal vijf lopers of loopsters. Een van de teamleden mag een introducee van het bedrijf zijn, bijvoorbeeld een goede relatie of klant die van hardlopen houdt. De drie snelste teamleden bepalen het teamresultaat.

Kinderproject Tanzania
De deelnamekosten aan de Ren voor hun leven crossrun gaan volledig naar het goede doel. Dit jaar is dat een kinderproject van Compassion in Tanzania.

Groter
Ren voor hun leven is een initiatief van de broers Gerben en Willard Bredewold. Willard: ‘Het idee om een loop te houden voor een goed doel is vijf jaar geleden ontstaan. In het begin was het kleinschalig en kwamen de deelnemers vooral uit ons eigen netwerk. Maar het wordt nu ieder jaar professioneler en groter. Zo gaat dit jaar de tijdsregistratie met behulp van een chip en staat er een foodtruck.’

Bewustwording
Gerben: ‘Het geeft ons veel energie om hier mee bezig te zijn. Dat komt vooral door de enthousiaste reacties die we krijgen van de deelnemers en de sponsoren, maar ook van de goede doelen die we financieel met de loop steunen.’ Willard: ‘Het inschrijfbedrag is daarom iets hoger dan bij een gemiddelde regionale loop. Dat doen we om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het gekozen goede doel. We hopen hiermee een stukje extra bewustwording te creëren bij de deelnemers. Zij lopen deze gave cross niet alleen voor zichzelf. Door deel te nemen veranderen ze het leven van een kind en het gezin waartoe het behoort in positieve zin, en geven ze hen een toekomst.’

Sponsoren
Aan de Ren voor hun leven 2019 werken diverse sponsoren belangeloos mee. Alle deelnemers krijgen na afloop een lekkere kop snert aangeboden door Partyservice & cateringbedrijf Cor van Oene uit Wapenveld. Onder de deelnemers worden verder een paar hardloopschoenen verloot die beschikbaar zijn gesteld door Run2Day uit Zwolle en alle deelnemers krijgen een mooie goodybag met onder meer een hardloopshirt gesponsord door Bredewold. Voor de drie snelste mannen en vrouwen op zowel de vijf als de tien kilometer zijn er prijzen en voor het winnende team van de Bredewold Bedrijvencrossrun is er een prachtige wisselbokaal.

Inschrijven
Meer informatie over de ‘Ren voor hun leven’ crossrun vind je op www.renvoorhunleven.nl. Inschrijven via de website is mogelijk tot en met 4 maart. De vijf kilometer en de wandeltocht op zaterdag 9 maart starten om 11.00 uur, de tien kilometer om 12.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in