Waterpolodames Z&PC Hatto Heim knokken zich naar een punt

De waterpolodames van Z&PC Hatto Heim hebben zich naar een punt geknokt. De dames keken lang tegen een achterstand aan, maar wisten de stand in de slotfase alsnog gelijk te trekken. Het werd 6-6 bij Flevo in Nijkerk.

In de eerste periode speelden de Hattemse dames nogal afwachtend. Er werd prima verdedigd en over het algemeen goed gespeeld, maar kansen werden niet afgemaakt. Het tegenovergestelde ging wel op voor de dames van Flevo. Kort achter elkaar wisten zij drie keer te scoren. In de tweede periode zette de Nijkerkers zelfs de stand op 4-0.

In de derde periode sloeg de wedstrijd om. Aline Poeder schoot de dames van de nul af en vrij snel maakte zij ook de 4-2 uit een manmeersituatie. De Nijkerkse dames kwam vervolgens nog op 5-2, maar het was Wousje Schutte die ervoor zorgde dat Hatto Heim met nog één periode te gaan in het spoor van de thuisploeg bleef.

In de laatste periode ging de knop om voor Hatto Heim. Het was erop of eronder en zo werd er ook gespeeld. De tegenstander had moeite met het goede verdedigingswerk van Hattem en kon daardoor moeilijker bij het doel komen.

Aan beide zijdes vielen er uitsluitingen en daarvan maakte Hatto Heim dankbaar gebruik. Annemieke Samsom en Tessa Blankvoort scoorden uit een manmeersituatie, al deed Flevo tussendoor nog wel wat terug. Aline Poeder maakte vlak voor het einde haar derde doelpunt van de wedstrijd. Daarmee schoot ze Hatto Heim naar een punt.

Periodestanden: 3-0, 1-0, 1-3, 1-3.
Doelpuntenmakers: Aline Poeder 3x, Wousje Schutte 1x, Annemieke Samson en Tessa Blankvoort 1x.