Volleybalheren Berends & Slump HVV stunten tegen koploper

Drie dagen na het teleurstellend verlies in het achterhoedegevecht tegen Swift’64 heeft Berends & Slump HVV zich glorieus herstelt. Nota bene tegen koploper Blauw Wit uit Oldebroek, met 3-1 als zeer verrassende uitslag.

En HVV begon nog wel gemankeerd aan de wedstrijd: 1e spelverdeler Robert Bosch lijkt voor minimaal een aantal wedstrijden uitgeschakeld wegens een polsblessure. Rutger Kamphuis, tot vorig seizoen spelverdeler van het toenmalige heren 1 en tegenwoordig trainer van heren 2, was bereid gevonden de honneurs waar te nemen. En hij bleek het nog niet verleerd.

HVV had in de 1e seizoenshelft weliswaar met 4-0 verloren van Blauw Wit, maar de Oldebroekers hadden de punten toen niet zomaar cadeau gekregen. Dat gaf de Hattemers nu voldoende vertrouwen om onbevangen het veld in te stappen en het de tegenstanders eens flink lastig te gaan maken. En die insteek slaagde wonderwel. Uiteraard gaf ook de contractverlenging met hoofdsponsor Berends & Slump de nodige inspiratie!

Blauw Wit bleek overdonderd door het geweld waar HVV mee uit de startblokken schoot. Binnen een paar minuten stond er al 8-1 op het scorebord en vroeg Oldebroek om een time out, in de hoop het Hattemse ritme te verstoren. Maar dat gebeurde nauwelijks; HVV behield een comfortabele voorsprong en won met 25-19.

Konden de Hattemers het hoge niveau ook in de 2e set vasthouden? Nee, dat lukte helaas niet. Blauw Wit strijdt niet voor niks om het kampioenschap dus de reddingsboei die HVV uitwierp door net even een paar procent minder scherp te spelen dan in set 1, werd met beide handen aangegrepen: 18-25.

Nu zal Blauw Wit het karwei wel gaan afmaken, zou men kunnen denken. Maar niets van dat al! HVV pakte de draad van de 1e set weer op en gaf door een sterke serveserie bij 7-8 Blauw Wit een flinke draai om de oren door in 1 streep naar 15-8 uit te lopen. Richting het eind van de set kwam Oldebroek nog weer enigszins terug, maar de uiteindelijke 25-23 was een terechte uitslag.

Set 4 dan. Bikkelen geblazen voor HVV; niet altijd even mooi, maar noeste arbeid loont gelukkig soms ook. “En gezegd moet worden dat HVV een aanmerkelijk hoger niveau wist neer te zetten dan in de heenwedstrijd. Al werd de thuisploeg ook wel geholpen door de gelatenheid van Blauw Wit”, “… waarbij een compliment voor de tegenstander ook zeker op zijn plaats is,” zo bericht Blauw Wit op de eigen website. Een terechte analyse. Set 4 was meer spannend dan goed, maar dat waren de Hattemers snel weer vergeten toen bij 26-24 het eindsignaal klonk!

Met deze zeer knappe 3-1-overwinning weet HVV, als nummer 11 en voorlaatst in de tussenstand, de aansluiting weten te behouden met de nrs 8-10, HEC, Swift en Evoba. De komende 8 duels moeten dus gaan uitmaken of HVV de nacompetitie kan ontlopen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd om 20.30 uur in De Marke is op dinsdag 6 februari tegen het als 5e geplaatste Woudenberg 2. Maar op zaterdag 3 februari wacht eerst nog de uitwedstrijd tegen SSS 5, dat momenteel de 7e plek bezet. Als HVV de lijn van afgelopen dinsdag weet door te trekken, moeten er in beide wedstrijden kansen liggen.