Nieuwe route voor Oldejaorskuier

De aanleg van een nieuwe voetbrug over de Wetering maakt een geheel nieuwe route mogelijk voor de inmiddels traditie geworden Oldejoarskuier op maandag 31 december in Wapenveld.

Starten voor deze wandeltocht van circa 6 kilometer kan tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. De route volgt eerst een deel van het Kloosterpad en gaat dan via de Ellenhoorn door de weilanden naar de nieuwe voetbrug. Daarna ga je naar het jongveebedrijf van de familie Doppenberg waar tussen de kalfjes genoten kan worden van warme chocolademelk en oliebollen.

Na deze stop keer je via de Werverdijk en Zandbergen via het trekpontje over het Apeldoorns kanaal terug op Vrieze’s Erfgoed. Daar kun je genieten van snert met roggebrood en spek en pannenkoeken. Ook worden de deelnemers begeleidt door de klanken van de midwinterhoorns van de ‘Vlijtblazers.’

Neem een verrekijker mee, want in het gebied zijn veel witte reigers, eenden, ganzen en roofvogels als de buizerd. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk. Meer informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in