Hattem pakt volle buit tegen Olympia ‘28

Na de bekerwinst was het voor Hattem zaak om in de competitie de punten in eigen huis te houden. Enerzijds om de goede lijn van die bekerwedstrijd door te trekken, anderzijds om voor de stand van de ranglijst de broodnodige punten te kunnen bijschrijven.

Veel strijd van Hattem en met rust op voorsprong
Hattem kende in de aanloop van de wedstrijd met wat blessures waardoor er wat omzettingen in het team nodig waren. Toch ging het goed van start en was het al na 6 minuten raak voor de geel-blauwen. Hattem vangt de bal op het middenveld op waarna de bal via een voorzet bij Bram de Boer komt. Zijn matige inzet zorgt echter voor onrust en doordat Sam Broekhuis namens Hattem in de drukte nog storend werk kan verrichten rolt de bal net langs de paal binnen.

Het spel blijft op en neer gaan waarbij er voor beide teams mogelijkheden ontstaan zonder dat dit echt tot doelkansen leidt.
Kort voor rust een goede actie van Bram de Boer die over links goed door gaat en uiteindelijk binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald wordt. Wesley van Winsum weet de toegekende strafschop te benutten waardoor Hattem met een 2-0 stand gaat rusten.

Volop strijd in de tweede helft
In de tweede helft is er volop strijd van beide kanten. Olympia komt energieker uit de startblokken en probeert de aansluitingstreffer te forceren.
Hattem lijkt het spel wat uit handen te geven waardoor Olympia wat beter in de wedstrijd komt. Hattem blijft echter gevaarlijk en voelt zich gesterkt door de stand. In korte tijd zijn er wat mogelijkheden voor Hattem via Bram de Boer die tot twee keer toe een medespeler in goede positie brengt. Beide keren wordt de kans echter niet benut.
Verdedigend staat Hattem goed en geeft, ondanks verwoede pogingen van Olympia, geen kans meer weg. Hattem daarentegen probeert gebruik te maken van de ruimte die ontstaat en krijgt hierin wat mogelijkheden om gevaarlijk te worden.
Er zijn in het slot van de wedstrijd zeker nog wel mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het derde doelpunt wil niet vallen. Uiteindelijk is dat ook niet meer nodig en kan Hattem de drie punten bijschrijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in