Hatto-Heim bindt ook BAS aan de zegekar

Ook de 9e competitiewedstrijd heeft sv Hatto-Heim drie punten opgeleverd. Het was op eigen veld een maatje te groot voor BAS uit Biddinghuizen. Na een lastige openingsfase liepen de geelblauwen uit naar een 3-0 voorsprong, maar lieten de gasten nog terugkomen tot 3-2. Dat was ook de uitslag. Tekst gaat verder na de video.

Hatto-Heim kon niet beschikken over een aantal vaste krachten. Zo ontbraken onder anderen Winand Meilink en Noah Brommer en kon ook Bas Behrens niet meedoen tegen zijn naamgenoten. BAS (die uit Biddinghuizen) begon furieus aan de wedstrijd en kreeg direct een paar goede kansen. Na drie minuten spelen hield Jorick Mensink in twee instanties zijn doel schoon en een minuut later zag de doelman een inzet bovenop de lat belanden.

Hierop schrok Hatto-Heim wakker en kwam het geleidelijk aan beter in het spel. Halverwege de eerste helft kreeg ook de koploper de eerste kans. Aron Winkelhorst bediende Twan van Rijssen met een prima voorzet, maar de aanvaller kopte net naast. De wedstrijd kabbelde voort met kleine kansjes voor beide ploegen. In de 41e minuut kwam Hatto-Heim op voorsprong. Een schot van Bram Neuteboom viel bij de tweede paal binnen, waar de doelman van BAS er misschien wel op rekende dat de bal door inlopende spelers van richting werd veranderd.

In de tweede helft was het Hatto-Heim dat goed uit de startblokken kwam. Dit resulteerde al na twee minuten in de 2-0. Na een goede actie eindigde centrale verdediger Tijmen Neuteboom pardoes bij de achterlijn en gaf een uitstekende voorzet, die door Dirk Evert Agterhuis tot doelpunt werd gepromoveerd.

Hatto-Heim had hierna het betere van het spel, maar slaagde er nog niet in de wedstrijd in het slot te gooien. Dit duurde tot de 77e minuut. Bram Neuteboom slingerde bal voor het doel, waar Rowan Mensink op de goede plek stond op de bal binnen te tikken.

De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar toch kwamen de gasten nog akelig dichtbij. Na de 3-1 in de 82e minuut, kwam BAS in de 90e zelfs nog op 3-2. Het was nog even billenknijpen, maar dichtbij de gelijkmaker kwam de uitploeg niet meer.

Met de overwinning blijft Hatto-Heim trotse koploper in de Derde Klasse C, met 27 punten uit 9 wedstrijden. Omdat ook Rouveen maar blijft binnen is het gat naar de nummer 2 slechts 4 punten. Zaterdag staat voor Hatto-Heim de uitwedstrijd tegen Hulshorst op het programma.