Kerst met ‘D.E.V.’

Op woensdag 19 december geeft het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ haar Kerstconcert in De Open Poort te Hattem. Dit jaarlijks concert, in de prachtige, sfeervol aangeklede kerk, trekt elke jaar weer veel bezoekers uit zowel Hattem als de wijde omgeving.

In het programma voor dit jaar is meer samenzang van bekende kerstliederen ingeruimd, naast prachtige koorzang. De bekende organist Harm Hoeve zal deze samenzang feestelijk begeleiden en krijgt hierbij ondersteuning van Dick Post op trompet.

Ook is er medewerking van de sopraan Esther Kouwenhoven. Esther studeerde dit jaar af bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze was een soliste in Bach’s Matthäus-Passion, Hohe Messe en Magnificat, Gloria van Vivaldi, Carmina Burana van Orff en Mozart’s Requiem en Krönungsmesse. Esther heeft gewerkt met dirigenten als Bart van Reyn, Paul Dombrecht en Geert van den Dungen. In 2018 was ze finaliste in de wedstrijd ‘Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique’ en won ze de derde prijs in de internationale ‘Bell’Arte’ zangwedstrijd. Haar liedrepertoire bestaat uit verschillende liedcycli van Debussy, Schubert en Schumann.

Tijdens dit concert zingt zij samen met het koor enkele werken -maar ook solistisch- van Händel ‘I know, that my Redeemer liveth’ met begeleiding van Harm Hoeve op piano, die ook elke samenzang zal inleiden met een improvisatie.

D.E.V. heeft een mooi koorprogramma samengesteld uit oude- bekende Nederlandstalige kerstliederen, het werk ‘Waar is de nieuwgeboren Koning’ van Felix Mendelssohn – ‘For unto us a child is born’ uit de Messiah van Händel en Engelse traditionals.

Het concert wordt afgesloten met koor- en samenzang en zoals altijd het “Stille nacht” in een a capella zetting voor mannenkoor van Fr. Grüber. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Edwin Velvis.

De toegang is vrij, wel is er een deurcollecte. Het concert beging om 20.00 uur, de kerkzaal is open vanaf 19.30 uur.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in