Werkzaamheden Ridderstraat en aangrenzende stegen voor de Kerst afgerond

De werkzaamheden die NTP uitvoert in de historische binnenstad van Hattem vorderen volgens planning. De winkelstraten zijn, uitgezonderd van de bloembakken, gereed en voorzien van speciaal gemaakte ‘Hattemse fietsrekken’. Dit meldt de uitvoerder Gerrit Spaan.

Momenteel wordt er volop gewerkt aan de Ridderstraat en de aangrenzende stegen. Dit bewerkelijke deel van het project heeft alle facetten van een werkomgeving in een historische binnenstad in zich.

Restanten Hoenwaardse Poort
In de krappe werkruimte werden bij het aanleggen van de riolering resten van de oude Hoenwaardse Poort aangetroffen. Samen met archeologen zijn deze resten vrijgemaakt, bestudeerd en ingemeten. De stegen worden gereed gemaakt voor het aanbrengen van plaveisel van natuursteen en de Ridderstraat zelf wordt inmiddels voorzien van natuursteenbanden en gebakken bestrating. Ook zijn hier inmiddels de ondergrondse voorzieningen voor de bomen aangebracht en zijn er -op verzoek en in samenwerking met de bewoners- geveltuinen aangebracht.

Langs de stadsgracht is inmiddels een drietal uitstroomvoorzieningen klaar die zichtbaar het afgekoppelde regenwater naar de gracht leiden.

Werkzaamheden Achterstraat
Het is de bedoeling dat de Ridderstraat en de aangrenzende stegen voor de Kerst klaar zijn. Begin volgend jaar gaan de werkzaamheden verder in het gebied in en rondom de Achterstraat.

Informatiecentrum
Bij het informatiecentrum van het Bouwteam Binnenstad kun je terecht voor informatie. Als je spoedeisende vragen hebt die aandacht nodig hebben, dan kun je contact opnemen met de omgevingsmanager Henk Bos van NTP. Dit kan via de app Binnenstad Hattem van NTP. Heb je een vraag die niet dringend is? Mail dan naar gemeente@hattem.nl.

Planning binnenstad Hattem vanaf augustus  ’21

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in