Meld problemen met afvalcontainers bij ROVA

Het komt geregeld voor dat afval naast de ondergrondse containers aan de Vechtstraat ligt. Dit probleem is bekend bij de gemeente en er is meermaals contact geweest met de exploitant van de nabijgelegen supermarkt over ledigingen en bijplaatsingen naast de container. Omdat er toch regelmatig zakken naast de containers staan én vanwege het aantal gebroken stoeptegels heeft HattemCentraal aan de verantwoordelijk wethouder gevraagd of hier een oplossing voor gevonden kan worden.

Afval naast de container hoort niet
In het antwoord geeft de wethouder aan dat: “Met name aan het begin van de coronaperiode was de toestroom van afval groter en plaatsten inwoners regelmatig zakken naast de container. Primair geldt, en dat is ook meermaals in de informatievoorziening van de gemeente aan inwoners gecommuniceerd, dat als een container vol is het niet de bedoeling is dat er afval naast geplaatst wordt. Er is voor alle soorten afval een tweede container in de buurt die vaak niet vol zit. Afval naast de container plaatsen hoort niet. Daarnaast worden de kapotte tegels bij de eerstvolgende reguliere onderhoudsbeurt vervangen.”

Grotere container
De gemeente heeft verder met ROVA afgesproken dat de chauffeur bij het legen van de container ook de eventuele omliggende zakken meeneemt. De huidige container is 3 m³ groot. Deze wordt binnenkort vervangen door een grotere van 5 m³ waardoor er meer capaciteit voor afval is. Vanwege de levertijd van de grotere container kan de omwisseling nog wel een aantal maanden op zich laten wachten.
Bij problemen wordt geadviseerd melding te doen via de website van ROVA. ROVA onderneemt dan met spoed actie.

1 REACTIE

  1. Container plastic, het pasje weigert. Aan de distelhoeve.ps andere buren klaagden ook al. Vr gr

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in