De Open Poort in Hattem heeft twee nieuwe predikanten

Almatine Leene en Jasper Bosman worden bevestigd als predikanten van de kerkelijke gemeente De Open Poort in Hattem op respectievelijk zondag 8 en 15 november.

Door het pensioen van ds. Henk Messelink en omdat ds. Remmelt Knigge een andere roeping volgt, waren er twee vacatures ontstaan. “De Open Poort is een grote en jonge gemeente en heeft als één van de speerpunten de jongeren en jonge gezinnen. Beide nieuwe predikanten passen uitstekend in dat profiel”, aldus communicatiemedewerker Alex van Winkoop.

Almatine Leene is Nederlandse, maar heeft de afgelopen 15 jaar gewoond en gewerkt in Zuid Afrika. Zij was daar predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch. Aan de universiteit van Stellenbosch promoveerde zij tot doctor met een proefschrift over vrouwelijke predikanten in de Gereformeerde kerken. Met man en kinderen is zij onlangs naar Hattem verhuisd.

Ook Jasper Bosman is universitair opgeleid tot predikant en was actief als kerkelijk werker in Hilversum. Hij promoveerde onlangs op een proefschrift over het vieren van Het Avondmaal in Nederland. Hij en zijn vrouw verhuizen binnenkort naar Hattem.

Zendtijd v/d Kerken
Door de coronamaatregelen zijn de diensten op 8 en 15 november alleen toegankelijk voor genodigden. Beide kerkdiensten beginnen om 9.30 uur en zijn online te volgen via de website van De Open Poort www.deopenpoorthattem.nl. Ook RTV Hattem zendt de diensten rechtstreeks uit via radio, tv en webstreams in het programma Zendtijd v/d Kerken, zondag van 9 tot 12 uur.

Luister live Radio Kijk live TV

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in