sv Zalk zet Hatto Heim weer met beide benen op de grond

Vorig week heerste er bij Hatto Heim na de stadsderby tegen vv Hattem  nog een”Hosanna-stemming” Maar zaterdag tegen sv Zalk was het een heel ander elftal dat speelde. Het was slap, zeker in de eerste helft.

In het eerste half uur waren er wat kansjes op en neer, maar echt gevaar was er niet.
Tot een uitbraak van sv Zalk. Met een mooie voorzet werd Gerben Hamer bereikt en hij kopte de bal beheerst achter Brian Mensink: 0-1.

Hatto Heim ging op zoek ging naar de gelijkmaker, maar door compact verdedigen van de thuisploeg werd dat bemoeilijkt.  Tot echt grote kansen leidde dat niet. In een ‘doodspelmoment’  kwam de wedstrijd op 0-2. Er was nog een mooi schot van Jeroen v/d Bosch, die knap de ruimte vond. Voor de rest waren er geen hoogtepunten in de eerste helft.

In de tweede helft was er een beter Hatto Heim dat aandrong. Maar de verdediging van Zalk stond als een huis. Het werd nog zuurder voor de geel-blauwen. Weer Menno van de Worp die doelman Mensink kansloos achterliet: 0-3.

Zalk vond het wel goed en liet zich naar achteren dringen. En zo kwamen er wat meer kansen voor Hatto Heim. In de 72e minuut kreeg Hatto-Heim van scheidsrechter Petersen een strafschop. Michel Koridon schoot de 1-3 in de netten.

Vijf minuten voor tijd was de kleinste man van het veld -Twan van Rijssen- die met een bekeken kopbal Wagterveld kansloos liet: 2-3. Hatto Heim gooide alles op de aanval voor de gelijkmaker, maar Zalk bleef overeind.