Kinderboekenweek Bruna: spaar voor je eigen schoolbieb!

De Kinderboekenweek 2024 staat voor de deur. Van 2 oktober tot en met 13 oktober draait alles om het thema Lekker eigenwijs. In kinderboeken zijn de hoofdpersonen vaak eigenwijs en dwars. Wim Schuring van de Bruna: ‘De nieuwe van Hanneke Zoete, De Zoete Zusjes zijn de baas, krijgt veel aandacht, maar ook De avonturen van Rutger, Thomas en Paco van Rutger Vink en Thomas van Grinsven. Op 24 mei wonnen Vink en Van Grinsven met hun boek de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2024.

Schoolbieb
Als er in de actieperiode een kinderboek gekocht wordt, kan de bon bij de school ingeleverd worden. De school levert de bonnen vervolgens na de actieperiode in bij de Bruna en de school mag voor 20% van de totaalwaarde boeken uitzoeken voor de eigen schoolbieb.

De favoriete boeken van Wim
Wat waren uw lekker eigenwijs-boeken vroeger? 
‘Mijn favoriete boeken waren oorlogsboeken, Daan en Sietze van Piet Prins (Daan en Sietze helpen de verzetsgroep, Daan en Sietze duiken onder en Daan en Sietze vechten voor de vrijheid) en Reis door de nacht van Anne de Vries over wat een oorlog met een gezin doet.’

HattemNieuws – van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in