In de Hattemse kruidentuin De Franse Hof is een informatiebord geplaatst

In deze Kruidentuin De Franse Hof, die naast De Franse School ligt, is, donderdag 28 september een informatiebord onthuld door wethouder Margriet Brouwer.

Deze kruidentuin is al in 1980 aangelegd door een actieve groep “groene” Hattemers, genaamd “Hartje Groen”. Hun streven destijds was de leefbaarheid te verbeteren door middel van zelfwerkzaamheid. Ze wilde onder andere graag dat er een tuin in de binnenstad zou komen, geen stijf plantsoentje, maar een tuin waar bewoners zelf in konden werken, zitten, spelen en plukken.

Kruidentuin
Die tuin is gecreëerd en wordt nog steeds door een groep enthousiaste vrijwilligers onderhouden. Een tuin waar je te midden van een geurende lavendelhaag op een bankje kan zitten. De kruidenbedden liggen daar om heen, omzoomd door een taxushaag.
Je kunt hier vrijelijk met een schaartje wat Bieslook, Dragon of Tijm knippen.

Nieuwe bordjes
Geïnteresseerde voorbijgangers kunnen via de QR code op het informatiebord meer te weten komen over de toepassingen van de kruiden bv. of deze het beste vóór of na hun bloei geoogst moeten worden.
Nieuw zijn de leistenen bordjes bij de kruiden, afkomstig van het gerestaureerde dak van de nabij gelegen Grote of Andreaskerk.

Foto: Elly v.d. Wetering

Vrijwilligers
Onder de klanken van het carillon wordt elke eerste maandagmiddag van de maand door de groep vrijwilligers aan dit idyllische plekje in hartje Hattem gewerkt. Heb je groene vingers en zin om mee te werken, je bent van harte uitgenodigd om je aan te sluiten bij deze groep vrijwilligers via Stichting Welzijn Hattem, email: info swhattem.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in