Hertenbronstexcursies op De Dellen

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Deze bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oe rgeluid.

Wie het burlen ook wil horen, gaat op 29 september, op 1 of 2 oktober mee met een hertenbronstexcursie samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op landgoed De Dellen. 

Bronstspektakel
De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijg je het bronstspektakel ook te zien. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. Maar 100% garantie kunnen de boswachters niet geven. Of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.

Rustgebied
Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan, draag geen parfum en neem een verrekijker mee. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar  Ook honden kunnen niet mee.

Reserveren
De start om 18.00 uur op de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg, nabij Epe en Heerde.  Duur: ca. 2,5 uur.  Deelname kost 12,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Reserveren is verplicht www.glk.nl/activiteiten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in