Gelredagen ook in corona-tijd succesvol

De Gelredagen zijn ook in coronatijd een succes. Erfgoed Gelderland organiseerde samen met het geschiedenisplatform Ridders van Gelre van Omroep Gelderland zeven kleinschalige evenementen op historische locaties. Thema van deze reeks Gelredagen was: ‘Beleef Het Verhaal van Gelderland Bezoek het Museum in de buurt’. In totaal bezochten ruim vijftienhonderd mensen de zeven Gelredagen.

“Veel meer was niet mogelijk,” zegt Ben Bregman van Erfgoed Gelderland. “We hielden ons bij organisatie aan de coronaregels die gelden in de verschillende musea. Dat betekende dat we iedere week maar tweehonderd tot soms driehonderd bezoekers konden ontvangen.”

Spreiden en aanmelden
Achtereenvolgens waren het Voerman Stadsmuseum Museum in Hattem, Museum Lunteren, het Tempel Kerk Museum in Elst, Museum STAAL in Almen, het Flipje en Streekmuseum Tiel, Kasteel Huis Bergh en Slot Loevestein de centrale locaties van de Gelredagen 2021. Vaak waren er ook activiteiten op andere nabijgelegen plekken om de bezoekers zoveel mogelijk te spreiden. Ook moesten belangstellenden zich regelmatig aanmelden.

‘Volgend jaar groot uitpakken’
Programmamaker en historicus René Arendsen organiseert de Gelredagen sinds 2015. “De reeks van deze zomer was met alle coronamaatregelen natuurlijk anders dan anders. Toch ben ik blij dat we weer zoveel belangstellenden een mooie dag konden bezorgen. Volgend voorjaar staan er nieuwe Gelredagen gepland en hopelijk kan iedereen dan weer spontaan langskomen. Dan willen we extra groot uitpakken.”

Vanaf zaterdag 4 september nemen de Ridders van Gelre een select aantal bezoekers mee naar hele bijzondere historische locaties. Volgers van het geschiedenisplatform kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan Huis Staverden, kasteel Vanenburg bij Putten of de ruïne van kasteel Nijenbeek bij Voorst.

De locaties staan op de Facebookpagina van Ridders van Gelre.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in