van Limburg Stirum Band gaf puike try out in Hattem voor WMC

De van Limburg Stirum Korpsen zijn de meest bekende show- en fanfarekorpsen uit de regio Zwolle en Gelderland. Woensdagavond was er een try out op het hoofdveld van sv Hatto Heim voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit wordt ook wel de ‘Olympische Spelen’ van de muziek genoemd.

Het publiek was massaal toegestroomd om de verrichtingen van de Limburg Stirum Band uit Wezep te bekijken. “Ik vind het zo knap dat ze de muziek zonder papier doen en tegelijkertijd hun exercitie doen,” zegt een toeschouwer vol bewondering.

“Het Wereld Muziek Concours is voor degene die het niet weten zo ongeveer de Olympische Spelen voor de muziek,” zegt voorzitter Huub Verberk van de Van Limburg Stirum Korpsen tegen de toeschouwers op de tribune. “Dat is niet zomaar iets.”
Bekijk hieronder hoe het was tijdens die repetitie.

Apetrots
Drie jaar lang is er gewerkt aan het optreden van de band. Door corona was het oefenen voor de wedstrijd extra moeilijk. De band kon dat natuurlijk lange tijd niet gezamenlijk. “Het is ook niet voor niets dat onze show Les Miserables heet. Om aan te geven dat je zelfs na een miserabele tijd zoals corona muziek toch weer heel veel goed maakt. Corona een drama en gelukkig is het over”, leggen ze uit.

De band krijgt veel applaus van het publiek als zij de show opvoeren die zij straks ook tijdens de Wereld Muziek Concours op de mat leggen. “Ik heb nu nog niet zo’n spanning, maar ik denk dat als we er vrijdag en zaterdag zijn, dan komen de zenuwen vanzelf wel een beetje,” zegt Daan Arentshorst. Als tambour-maître is hij verantwoordelijk voor het parcours dat de band over het veld aflegt.

Supermoeilijk
“Het is hartstikke moeilijk, want je moet ongeveer drie dingen tegelijkertijd doen,” zegt Verberk. “Je moet musiceren én je moet een bepaald patroon lopen. Ook moet je letten op de persoon voor, naast en achter je. Zorg dat je in een goed marsritme blijft. De ervaring heeft geleerd dat dat supermoeilijk is. Dus ik kan je verzekeren dat hier echt vele vele vele zaterdagen oefenen aan vast zit voordat je dit een beetje kunt. Dit gaat niet zomaar.”

1 REACTIE

  1. Heerlijk om als oud bewoner van ‘t loo en wezep, ( 80 tot 15 ) nu in Purmerend mijn
    Verleden wat te kunnen blijven volgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in