Werkzaamheden binnenstad Hattem op koers

De binnenstad van Hattem ondergaat een ware metamorfose. De herinrichting van de Kerkstraat, Kruisstraat en Zuidwal is inmiddels afgerond. Het wachten is nu op de aankleding zoals fietsenrekken, groen en afzetpaaltjes.

In verband met de bouwvakvakantie ligt de komende weken het werk in de binnenstad even stil. Daarna wordt er weer gewerkt aan de Nieuweweg en Ridderstraat. Dit heeft gevolgen voor weggebruikers, omwonenden en bezoekers.

Nieuweweg
Vanaf 24 augustus starten de werkzaamheden aan de Nieuweweg. Eerst wordt het riool onder het fiets- en voetpad aangepakt. “Om te zorgen dat we materialen veilig aan- en af- kunnen voeren, sluiten we één weghelft af. De afsluiting geldt vanaf de Bevrijdingsweg tot aan de Nieuweweg ter hoogte van de Grote Gracht. Om het verkeer te regelen, plaatsen we een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de Nieuweweg. Parkeerterrein De Bleek krijgt dan ook verkeerslichten en blijft natuurlijk gewoon bereikbaar,” vertelt Anneloes Spijkers van de gemeente Hattem.

Ridderstraat
Na de Nieuweweg gaan rond week 36 de werkzaamheden verder aan de Ridderstraat. Spijkers: “In de Ridderstraat werken we in fases om zo de overlast te beperken. Direct aanwonenden/ondernemers en bewoners van de zijstraten aan de Ridderstraat krijgen voor de start nog bericht.”

Omleiding
De werkzaamheden aan de Nieuweweg en Ridderstraat hebben gevolgen voor het verkeer. Op de Nieuweweg komt een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Fietsers kunnen gebruik van de omleidingsroute via Dijkpoort – Noordwal/Molenbelt – Zuidwal – Stadslaan – Grote Gracht. Voetgangers kunnen de Grote Gracht – Adelaarshoek gebruiken om in de binnenstad te komen.

Informatiecentrum gesloten
Het informatiecentrum van het bouwteam Binnenstad is gesloten van 31 juli tot en met 23 augustus. Als je spoedeisende vragen hebt die aandacht nodig hebben, dan kun je contact opnemen met de omgevingsmanager Henk Bos van NTP. Dit kan via de app Binnenstad Hattem van NTP. Heb je een vraag die niet dringend is? Mail dan naar gemeente@hattem.nl. Na de bouwvakvakantie wordt contact met je opgenomen.

Planning binnenstad Hattem vanaf augustus  ’21

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in