’t Kleine Veer gaat toch nog varen tussen Hattem en Zwolle

Fietsers en wandelaars hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is er duidelijkheid over het pontje tussen Hattem en Zwolle. ’t Kleine Veer gaat vanaf 10 augustus weer dagelijks varen. Wel zijn er vanwege corona nog wat extra maatregelen nodig.

Het was een grote frustratie bij veel fietsers en wandelaars in de omgeving van Hattem: het populaire pontje is een van de weinige veerdiensten die nog altijd niet in gebruik is. De gemeente Zwolle had in eerste instantie ’t Kleine Veer uit de vaart gehouden vanwege de coronamaatregelen, en besloot uiteindelijk dat eerst een onderzoek nodig was naar ‘of en hoe de pont dan weer zou kunnen varen.’

Materialen
Dat onderzoek blijkt nu al een tijdje geleden te zijn afgerond. “Maar we moesten nog materialen bestellen om de pont aan te passen”, vertelt Sam Rademaker, perswoordvoerder bij de gemeente Zwolle. Dat bleek vanwege de vakantieperiode langer te duren dan ingeschat. “Dus kan het pontje pas op 10 augustus varen, maar communiceren we daar nu al over.”

Haven
De afgelopen dagen hadden oplettende voorbijgangers de aanmeerpontons al zien liggen, en ook het pontje was al gespot in de haven van Hattem. Tegenover RTV Hattem gaf de gemeente Zwolle daarover aan dat veerpont in de zomer uit de scheepswerf moet, en dus een ligplaats in Hattem kreeg.

Welke maatregelen?
Het pontje tussen Hattem en Zwolle vaart straks weer dagelijks tussen 10:00 en 18:00 uur. Vanwege de anderhalvemeter-maatregelen mogen er dit jaar maximaal vier personen tegelijk op de boot mee naar de overkant. “Eventueel zes, als die allemaal uit één gezin komen”, vult Rademaker aan. “Dat betekent dat we nu maximaal 15 tot 20 mensen per uur overzetten.

“Mochten mensen aan de wal zich niet aan de afstandsregels houden, dan zal de gemeente Zwolle ervoor kiezen het pontje weer uit de vaart te halen.”

Pinnen
’t Kleine Veer is populair onder fietsers en wandelaars in de omgeving. Vorig jaar maakten zo’n 75.000 mensen er gebruik van. Het tarief is 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt en je kunt alleen met PIN betalen.

Bericht ism mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in