Overhandiging boek van Henk Brandehof/Otto Hof aan burgemeester Sanderse

Vrijdagmorgen 28 juni heeft Otto Hof, pseudoniem van Henk Brandehof, zijn boek overhandigd aan burgemeester Marleen Sanderse. Brandehof werd verwelkomd op haar werkkamer in het stadhuis. Hier hebben ze uitgebreid gesproken over zijn boek over Hattem.

In het boek Een Liggend Nevelbeeld schrijft Brandehof over zijn ervaringen in Hattem in de tijd dat hij hier gewoond heeft in de jaren vijftig. In die tijd was Hattem bijna onherkenbaar anders dan het beeld dat we nu van de stad kennen. De straten van de binnenstad waren gevuld met koeien en boerderijen, iedereen had een speciale bijnaam en de burgemeester was een figuur die men maar amper zag.

v.l.n.r. Henk Brandehof en Gerrit Grit van RTV Hattem-tv

Het is Brandehof opgevallen dat zijn beeld van Hattem enorm anders is dan het Hattem van nu. Zo vertelde hij in het gesprek met de burgemeester dat zij bijvoorbeeld veel meer in beeld is dan die van Hattem in zijn tijd.

Henk Brandehof is in 1951 verhuisd van Zwolle naar Hattem. Hij moest zich aanpassen aan de ‘gesloten wereld’ wat Hattem in die tijd was. Toch noemt Brandehof zijn tijd in Hattem als de beste van zijn leven. ‘Het waren vormende jaren,’ vertelde hij in een eerder interview met RTV Hattem.
Op dit moment woont Brandehof in Duitsland.

Het boek kon 28 juni ’s middags door Brandehof gesigneerd worden in de Bruna. Hier onder andere is het boek ook te koop.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in