Cursus Sinusbeheer in Hattem

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) is dit jaar gestart met een biodiversiteitsimpuls. De cursus Sinusbeheer is een van de onderdelen van een reeks van activiteiten in de gemeente Hattem. Een van de onderdelen van dit project is een cursus Sinusbeheer van grasvegetaties op 5 en 9 juli.

Theorieavond sinusbeheer
Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders.

Tijdens deze theorie-avond krijgen deelnemers meer informatie over deze bijzondere vorm van ecologisch beheer en hoe dat in de praktijk wordt uitgevoerd. Daarnaast gaan we verder in op de gereedschappen die kunnen worden gebruikt en de keuze van de juiste maaiperiode. De theorieavond zal plaatsvinden op dinsdagavond 5 juli om 19:30 uur. Aanmelden voor zowel de theorieavond als de praktijk ochtend kan via het formulier op www.landschapsbeheergelderland.nl/cursus-sinusbeheer-in-hattem. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Praktijkochtend maaien met de zeis
Tijdens de praktijkochtend op zaterdag 9 juli om 9:00 uur krijgt de groep buiten een training ‘veilig werken’ (ARBO) voordat ze aan de slag gaan met de zeis. Ook de verwerking van maaisel in een ‘muizenruiter’ staat op het programma.

Biodiversiteitsimpuls Hattem
Deze activiteiten zijn onderdeel van het Biodiversiteitsimpuls Hattem. Gedurende dit project helpt SLG, in opdracht van de gemeente Hattem, bewoners om meer biodiversiteit te creëren op erven en in het landschap. Zo hebben inwoners afgelopen april een informatieavond en cursus biodiversiteit kunnen volgen. Tijdens komende bijeenkomsten krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in