Petanque in het bos

Veel teams hadden zich ingeschreven om een poging te wagen de wisselbeker van het bostoernooi van Hattem Petanque te veroveren. Een flink evenement dat onder prima omstandigheden kon worden gehouden. Het is voor de vereniging een enorme klus om alles in het bos zo te realiseren dat iedereen voorzien kan worden van eten en drinken e.d. maar de inzet wordt door iedereen enorm gewaardeerd. Samen met die vele vrijwilligers zorgden de 42 teams voor een gezellige drukte op de centrale plek vlak bij de Leemcule.

Overwinnen van het bos
Ieder triplette moest in vijf wedstrijden proberen de problemen van het bos zien te overwinnen om de boules zo dicht mogelijk bij het but te krijgen. Spannend en soms frustrerend en/of verrassend, maar altijd sportief. De teams waren verdeeld over 2 poules en aan het einde van de dag moest het beste team van iedere poule in de finale uitmaken wie er de wisselbeker mocht meenemen. Alles was uitstekend voorbereid, zodat Marleen de uitslagen efficiënt konden verwerken en er vlot kon worden gespeeld.

De finale en uitslagen
De finale tussen het team uit Amsterdam en de combi van Hattem Petanque/Zuiderboeltje eindigde in een overwinning voor Hattem/Zwolle zodat zij zich boskampioen 2023 mogen noemen.

Uitslag poule blauw
1. Bel Boukhari / Kader Zaki / El – mix
2. Los / Berends / Bancourt – `t Zwijntje
3. Exalto / Boluijt / Koogje – De Gooiers

Uitslag poule geel
1. Willemsen / Steringa / Bosgraaf – mix
2. Kort / vd Werf / Wolven – Hattem Petanque
3. Wuring / Vonck / Vonck – De Gooiers

Foto’s en uitslagen op www.hattempetanque.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in