Hatto-Heim flikt het onmogelijke en blijft tweedeklasser

In een krankzinnige slotfase tegen Unicum heeft Hatto-Heim zich zaterdag verzekerd van nieuw seizoen in de Tweede Klasse. Bij het ingaan van de blessuretijd keken de manschappen van Marcel van Walderveen nog tegen een 1-2 achterstand aan en leek het af te stevenen op nacompetitievoetbal tegen degradatie. Maar twee treffers van Michel Koridon draaiden alles om. Door de 3-2 overwinning en de uitslagen op de andere velden is Hatto-Heim ook volgend jaar Tweedeklasser!

Unicum neemt al snel de leiding
Voorafgaand aan de wedstrijd wist Hatto-Heim dat het maar één opdracht had: winnen van de Lelystadse opponent. De geelblauwen begonnen dan ook vol strijd aan de wedstrijd zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De eerste keer dat Unicum voor het doel van Jorick Mensink verscheen was het direct raak. Jelle Wim Bos kopte raak na een snelle aanval. Kort hierop hield Jorick zijn ploeg op de been door één op één met Kenny Teijsse als winnaar uit de bus te komen. Hierna schakelde Hatto-Heim nog een tandje bij en was het via Jesse Winkelaar en Ward Willemsen meerdere keren dichtbij de gelijkmaker.

De gelijkmaker
Na rust was het wél snel raak. Gerben van de Worp bracht na een fantastische actie Jesse Winkelaar in stelling, die de gelijkmaker binnenschoot. Hatto-Heim ging op jacht naar de voorsprong, maar kreeg na een uur spelen een zware domper te verwerken. De gasten kregen een strafschop, die door Jason Lenz werd verzilverd. Ondanks verwoede pogingen van de geelblauwen leek de ploeg zich op te moeten maken voor het spelen van de nacompetitie. Maar toen kwam de krankzinnige slotfase.

Onverwachte wending
Luttele seconden in de extra tijd drong Winkelaar door in het strafschopgebied. De rappe aanvaller werd neergelegd en scheidsrechter Baylis, die een prima wedstrijd floot, wees naar de stip. Michel Koridon schoot de gelijkmaker binnen en Hatto-Heim stond razendsnel klaar voor een ultiem slotoffensief. In de vijfde minuut kwam de beloning hiervoor. Uit een hoekschop kopte Koridon fraai raak, waarna een waar volksfeest losbarstte op Sportpark Het Achterveen.

Door gunstige uitslagen op de andere velden verzekert Hatto-Heim zich van een nieuw seizoen in de Tweede Klasse.