Wethouder onthult verkeersbord Te Luid Is Uit

Vandaag is de landelijke actie Te Luid Is Uit gestart. Aanleiding is de overlast die mensen ervaren van groepen motorrijders die ronkend door het landschap toeren. Bij deze campagne hoort een convenant dat al door diverse motorclubs en verwante organisaties en belangenclubs is ondertekend.

Met de campagne wordt op de eigen verantwoordelijkheid gewezen van de motorrijders om het aantal dB van hun motoren terug te brengen. In Hattem onthulde wethouder Schipper op de Geldersedijk een speciaal bord waarmee motorrijders wordt gevraagd aandacht te houden met hun omgeving.

Op de website Te Luid Is Uit is een link voor organisaties om het convenant mede te ondertekenen. De eerste resultaten van de actie zijn al waargenomen, want volgens de berichten op de actiewebsite schroeven steeds meer motorrijders hun dB-killers weer in hun uitlaten en heeft een groeiend aantal motorrijders te luide uitlaten weer vervangen door het standaardmodel. Ook besluiten toerclubs dijkwegen te mijden. De toerrijders die toch over de Geldersedijk rijden, worden dat het verkeersbord nog eens gewezen op de geluidsoverlast en gaan daardoor misschien bewuster rijden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in