Voerman Stadsmuseum Hattem gaat open

Met enthousiasme melden de medewerkers van Het Voerman Stadsmuseum Hattem dat het museum vanaf woensdag 9 juni weer open is voor publiek. Met de heropening neemt het museum ook afscheid van de oude naam Voerman Museum Hattem en maakt het een comeback met de nieuwe naam: Voerman Stadsmuseum Hattem.

Met deze naamswijziging legt het museum meer nadruk op de band die het heeft met Hattem en met de geschiedenis van deze stad. Hoewel musea al vanaf 5 juni open mogen, heeft het Voerman Stadsmuseum Hattem ervoor gekozen vanaf 9 juni weer open te gaan en wel op de vertrouwde tijden. Dat wil zeggen: van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag zijn bezoekers weer van 13.00 tot 17.00 uur welkom.

Voor een bezoek aan het Voerman Stadsmuseum Hattem is vooraf reserveren met een tijdslot weer noodzakelijk. Je kan dit regelen via www.voermanmuseumhattem.nl. Vanzelfsprekend zijn de corona-maatregelen nog van kracht en de benodigde middelen daarvoor beschikbaar.

René Kinket
Bij de heropening kunnen bezoekers naast de vaste collectie dan ook de nieuwe wisseltentoonstellingen bekijken. Zoals René Kinket beeldend verteller. Hierin staat het museum uitgebreid stil bij het werk van de vorig jaar mei overleden kunstenaar René Kinket. Deze tentoonstelling is tot het einde van de zomer gepland.

Ook is de tentoonstelling Tour d’Europe, langs ideaalsteden in de late Middeleeuwen te zien. Centraal in deze tentoonstelling staan vijf nieuw gestichte Europese steden uit die tijd, waarvan Hattem er één is. Deze tentoonstelling stond aanvankelijk gepland tot 31 mei, maar het museum heeft besloten de tentoonstelling tot 5 juli te verlengen.

Een andere tijdelijke expositie is Van Oudheidkamer (1949) naar Voerman Stadsmuseum Hattem (2021), te vinden in de Zicht op Hattem-zaal. Hier wordt door middel van foto’s en teksten de ruim 70-jarige geschiedenis van het museum voor het voetlicht gebracht. Naast de wisselexposities toont het museum ook graag diverse nieuwe werken die de afgelopen maanden zijn verworven. Want het Voerman Stadsmuseum Hattem heeft tijdens de lock down bepaald niet stil gezeten en wil dat nu graag aan het publiek tonen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in