Brandweerkazerne voorziet Hattem van groene energie

Wethouder Auke Schipper, Dick Stoppelenburg, Jan Lassche van Powered by Hattem en van El-tec Installatietechniek, plaatsten vandaag het eerste zonnepaneel op de brandweerkazerne in Hattem. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne aan de Verlengde Parklaan ter beschikking aan Powered by Hattem. Deze organisatie plaatst hier zonnepanelen op en levert daarmee groene energie.

Wethouder Auke Schipper is blij met deze uitbreiding: “Duurzaamheid is voor ons allemaal van groot belang. We maken inwoners bewust van de noodzaak en voordelen van duurzame energie. Daarbij geven we op deze manier het voorbeeld. We hebben als gemeente ook weer twintig certificaten gekocht om ons eigen vastgoed te verduurzamen. Zo zetten we, samen met de inwoners, een belangrijke stap richting een duurzame samenleving.”

35.000 kWh per jaar
Op het dak van de brandweerkazerne komen 130 zonnepanelen met een verwachte stroomproductie van 35.000 kWh per jaar, voldoende om ongeveer 11 huishoudens te voorzien van duurzame energie.

Gemeentedaken
Met de plaatsing van de zonnepanelen op het dak van de brandweerkazerne, zijn de de daken van geschikte gemeentelijke panden nu allemaal van zonnepanelen voorzien. Samen met Powered by Hattem zoeken de gemeente nu naar andere locaties die geschikt zijn om in te zetten voor een duurzaam en energieneutraal Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in