Topdag voor Hanze Gym Hattem op ½ NK Acro

Een zenuwslopend weekend was het voor de acrobaten van Hanze Gym Hattem tijdens de landelijke halve finale C-lijn. Inzet voor deze wedstrijd: een finaleplek op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics. Daar strijden alleen de hoogste niveaus van Nederland om de titel.

Goud voor de Junioren
Het juniorenteam Noa van Walderveen, Xanthe Polk en Floor v/d Zwaag mochten vrij vroeg in de wedstrijd hun oefeningen laten zien. Na hun tweede oefening was het afwachten wat de andere teams deden. Maar hun eigen score was onovertreffelijk en met een gouden medaille mogen zij zich kampioen van half Nederland noemen!

Senioren pakken Zilver
In de middag kwamen Jenae Beumer, Annelies Boeve en Esther van Zuijlekom bij de senioren in actie. Ook hier lag de druk hoog. Van de 30 teams was er slechts voor de drie beste teams een NK-ticket beschikbaar. Met stalen zenuwen wisten zij twee sterke oefeningen neer te zetten. Met nog slechts twee teams na hun optreden wisten ze dat het NK veiliggesteld was. Na de laatste oefening was duidelijk dat zij met zilver bekroond werden.