Omgebrachte vrouw Kraaijenbergstraat had steekwonden in gezicht en hals

De 34-jarige vrouw die in februari van dit jaar om het leven werd gebracht in een bovenwoning aan de Kraaijenbergstraat had steekwonden in haar gezicht en hals. Een man van 51 zou die hebben toegebracht. Hem wordt moord c.q. doodslag ten laste gelegd. De verdachte stond maandagochtend voor de rechtbank in Zutphen tijdens een pro-formazitting.

Volgens zijn advocaat gaat het niet goed met hem. De man zit vast in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Zaanstad.

De rechter-commissaris moet nog beslissen of de verdachte onderzocht moet worden in het Pieter Baan Centrum. Als dat gebeurt, wordt de zaak pas volgend jaar inhoudelijk behandeld, verwacht de advocaat. Zijn cliënt heeft aangegeven alle medewerking te verlenen en bij elke zitting aanwezig te zijn.

Niet zwanger
Het misdrijf gebeurde aan de Kraaijenbergstraat. Vlak daarna werd de verdachte aangehouden. Hij was de partner van de vrouw. Volgens de politie woonden de twee samen. Buren vertelden dat het slachtoffer zwanger was, maar tijdens de pro-formazitting bleek dat dit niet het geval was.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht nog DNA-onderzoek op een zaklamp die is aangetroffen. Ook wordt er nog gekeken naar alcohol en drugs die op de plaats delict zijn gevonden.

I.s.m.mediapartner Omroep Gelderland

Zie ook: Dode vrouw gevonden in Kraaijenbergstraat; verdachte aangehouden