Kunstworkshops in Franse sferen

Kunstgilde Hattem organiseert drie workshops met vrolijke muziek in Franse sfeer. De workshops worden gegeven op zaterdag 21 mei tussen 11.00 en 16.00 uur in Hattem.

Deelnemers kunnen kiezen uit: portretfotografie & portretschilderen (gegeven door Wilma Wijnen en Anneke Bagerman), faire une talking stick (door Riet Breembroek en Gertiene Post) en stempeltechniek & urban stitching op stof (door Inge in ‘t Hout en Willeke Klaassen). Voor € 65,00 kun je deelnemen aan dit jubileumevenement. De prijs is inclusief materiaal, een lunchbuffet, hapjes en drankjes én live muziek. Kunstgilde Hattem heeft voor deze activiteit een bijdrage ontvangen van het Cultuurfonds Hattem waardoor het mogelijk is dit all-in programma voor deze aantrekkelijke prijs aan te bieden. De band Basil uit Kampen neemt het muzikale optreden voor zijn rekening.

Portretfotografie en portretschilderen
Je leert onder begeleiding van fotograaf Wilma Wijnen hoe je een mooie portret- of zelfportretfoto kunt maken met leuke accessoires in Franse sfeer. Anneke Bagerman gaat je daarna stap voor stap begeleiden bij het maken van het schilderij. Deze vrolijke workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Faire une talking stick
Verven, knippen, rijgen, branden, slaan, boren, lijmen, knopen: al deze technieken kun je gebruiken tijdens deze workshop. De indianen gebruikten een talking stick om hun samenkomsten te regelen. Degene met de stick in handen had het woord en anderen luisteren stil en betrokken naar wat er gezegd wordt. De stick werd persoonlijk gemaakt met kleur, leer en ander (natuurlijk) materiaal. In deze lekker creatieve ongedwongen workshop onder leiding van Riet Breembroek en Gertiene Post kies je een stok die jou aanspreekt en die je vervolgens gaat beschilderen en versieren.

Stempeltechniek en urban stitching op stof
Deze eveneens toegankelijke workshop combineert verschillende technieken. Inge laat zien hoe je met verrassend materiaal eenvoudige stempels maakt en met deze zelfgemaakte stempels en zwarte acrylverf met de hand stof gaat bedrukken. De bedrukte stof wordt vervolgens opgespannen op een spieraam. Daarna neemt Willeke het stokje over en laat zij zien hoe je met vrij borduren, oftewel urban stitching, met borduurzijde en ander materiaal op de bedrukte stof kleur aanbrengt. Na afloop van de workshop heb je een compleet werkstuk dat bij thuiskomst gelijk kan worden opgehangen.

Aanmelden
Je kunt je voor deze activiteit aanmelden via kunstgildehattem@gmail.com. Vermeld in deze e-mail s.v.p. ook de workshop van jouw voorkeur. De workshops worden gegeven in en rond het atelier van één van de gildeleden.

Elkaar versterken
Kunstgilde Hattem werd in 2012 opgericht met als doel elkaar als lokale kunstenaars te versterken en te inspireren. Het kunstenaarscollectief heeft in de afgelopen tien jaar een breed palet aan activiteiten georganiseerd, zowel voor leden als niet-leden. Binnen het gilde worden meerdere kunstdisciplines uitgeoefend. Zie voor meer informatie over deze disciplines: www.kunstgildehattem.jouwweb.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in