Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten verruimd

Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) te verruimen. De maximale toekenning gaat omhoog van €500,- naar €1000,-. Voor startende ondernemers gaat de maximale toekenning omhoog van €833,- naar €1666,- en het blijft mogelijk om met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 de regeling aan te vragen.

Er zijn enkele redenen voor de verruiming. Wethouder Carla Broekhuis-Bonte licht toe: ‘Van de Rijksoverheid hebben we aanvullend budget gekregen voor deze regeling. Daarnaast hebben we gemerkt dat de regeling voor de aanvragers soms niet toereikend is. Daarom hebben we besloten om de mogelijkheden te verruimen, zodat de regeling beter voldoet aan de ondersteuning die onze inwoners nodig hebben. Ik hoop van harte dat Hattemers die in aanmerking komen voor de regeling er gebruik van maken.’

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Sommige ondernemers zitten al tijden met een gesloten winkel of horecagelegenheid. Ook hebben veel werknemers te maken met ontslag of minder werkuren door de coronamaatregelen. Er zijn allerlei regelingen om in de kosten van het bedrijf of de loonkosten tegemoet te komen, maar bij sommige inwoners is ook de situatie thuis schrijnend. De vaste lasten voor wonen kunnen niet meer opgebracht worden door het gebrek aan inkomsten. Om hierin te ondersteunen is er de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Inwoners kunnen de regeling aanvragen op www.hattem.nl/OndersteuningKosten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in