‘Wild in de Hattemer Poort’ bij Vrieze’s Erfgoed

Bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld start zaterdag 4 mei met het nieuwe seizoen. Het thema van de expositie op Vrieze’s Erfgoed is dit jaar ‘Wild in de Hattemer Poort’.

De Gelderse Natuur en Milieu Federatie geeft informatie over het project Hattemer Poort. Dat bestaat uit een ecologische verbindingszone vanaf het ecoduct over de A50 tot in de IJsselvallei.

Thema “Wild”
In het gebied leven herten, reeën en zwijnen maar ook dassen, vossen, boommarters, bevers en weidevogels. In samenwerking met het Natuurmuseum Holten zijn verschillende opgezette dieren te zien. In de loop van het seizoen worden ook activiteiten als fiets- en wandeltochten en demonstraties rond het thema ‘Wild’ gehouden.

Natuurspeelpad
Op het Wapenveldse bezoekerscentrum wordt gewerkt aan een aantal vernieuwingen. Zo krijgt de waterspeelplek veel meer zand om nog meer speelplezier te bieden. Over het terrein wordt ook een Natuurspeelpad aangelegd waar kinderen spelenderwijs het terrein kunnen ontdekken.

Zaterdag
Elke zaterdag zijn de streekwinkel, molen de Vlijt en de bijenstal weer open voor het publiek van 9.30 tot 16.00 uur. Meer informatie vind je op www.vriezeserfgoed.nl.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in