Dodenherdenking in Hattem

Op zaterdag 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld. Ook in Hattem worden herdenkingen georganiseerd.

Herdenking bij de monumenten
Bij de monumenten aan de Geldersedijk, het Katerveer en op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk worden ransen gelegd door het 4 en 5 mei comité Hattem en het college van B&W. Zij worden bijgestaan door de scouting en een muzikant van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH). De ceremonie bij deze monumenten begint om 18.15 uur.

Samenkomst in de Andreaskerk
Om 19.15 uur begint in de Andreaskerk op de Markt de herdenkingsdienst. De kerk is vanaf 18.45 uur geopend. Op het programma staat een verhaal van Herman van Keulen over de Joodse gemeenschap in Hattem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veteraan Michiel Grandjean vertelt over zijn missies voor vrede en vrijheid en Kesete Tesfamichael deelt het verhaal over zijn vlucht uit Eritrea. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jaap Zwart.

Herdenking op de Markt
Aansluitend aan de herdenkingsdienst is om 19.45 uur de kranslegging bij het gedenkteken op de Markt door het 4 en 5 mei comité en het college. Het programma is als volgt:
• Koralen door CMH.
• Kranslegging en klokluiden.
• Taptoe en twee minuten stilte.
• Samenzang: eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.
• Slotwoord door burgemeester Jan Willem Wiggers.

Bloemen leggen
Aanwezigen kunnen zowel voor als na de herdenkingsceremonie bloemen leggen bij het gedenkteken op de Markt.

Requiem in de Andreaskerk
De Andreascantorij verzorgt dit jaar het requiem van Maurice Duruflé. De kerk gaat open om 20.20 uur. De uitvoering begint om 20.30 uur. De toegang is vrij.

Radio Hattem
De samenkomst in de kerk en de herdenking op de Markt worden rechtstreeks uitgezonden door Radio Hattem. De speciale uitzending begint om 19.00 uur.
Klik hier voor de frequenties.

Luister live Radio Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in