Noodhulptransport afgeleverd in Oekraïne – 6 april nieuwe actie

Op 12 maart zijn opnieuw twee Hattemers met een vrachtwagen vol met kleding en voedsel naar Oekraïne vertrokken. Sinds de oorlog twee jaar geleden is uitgebroken, was dit het 25e noodhulptransport voor Stichting Oekraïne Projecten. Er wordt alweer nagedacht over het volgende transport. Op 6 april vindt er weer een inzamelingsactie plaats.

Na spannende uren bij de grens, o.a. vanwege strengere invoerregels, kon in west Oekraïne alles worden gelost. De dankbaarheid die men ervoer bij het lossen van de vrachtwagen kon niet groter zijn. Na een paar dagen kreeg men bericht dat ze zich mochten melden bij de grens, zodat de terugreis kon beginnen, op weg naar het vrije Nederland.

Leven in angst
En wat is het contrast groot: de grens met Oekraïne vormt letterlijk de grens tussen leven in vrijheid of leven in angst. Dag in dag uit worden mannen en jongens van straat gehaald of uit treinen gehaald en weggebracht naar het front om te vechten. Afscheid nemen kan niet. Uiteindelijk komen velen van hen komen daar om. Vrouwen, kinderen en ouders blijven achter in een samenleving die steeds verder ontwricht raakt.

Inzamelingsactie 6 april 
Dit transport maakte bij de stichting duidelijk dat hulp en steun hard nodig blijft. Daarom staat er opnieuw een grote inzamelingsactie gepland en wel op zaterdag 6 april tussen 10.30 uur en 15.30 uur. Ditmaal kunnen de goederen worden gebracht bij de Open Poort, Veldhoeve 1. Het doel is dat met deze opbrengst de 26e vrachtwagen kan worden geladen, vol met voedsel en kleding.
Op die dag worden de handen ineen geslagen met Hoop uit Hattem, die op dat moment een actiedag hebben voor de vluchtelingen op Lesbos.

Wat wordt ingezameld?
Kleding (voor baby’s, kinderen, vrouwen en mannen, in alle soorten en maten, zolang het goed is)
Dekens, dekbedden en slaapzakken
Hygiëne- en verzorgingsproducten etc.
Voedsel: denk hierbij aan groente- en/of vleesconserven in blik, rijst, pasta etc.

Waar, wanner en hoe laat?
Waar: De Open Poort aan de Veldhoeve 1
Wanneer: zaterdag 6 april
Tijdstip: 10.30 uur tot 15.30 uur

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in