Groen Geloven: bestaat dat?

Prof. dr. J. Boersema houdt op 21 april een lezing over Groen Geloven. De lezing wordt gehouden in De Veste aan de Korte Kerstraat in Hattem,

Hoe kunnen we de grote milieuproblemen van deze tijd -klimaatverandering en verlies van biodiversiteit- oplossen en toch onze welvaart behouden? Prof. Boersema: “Dat lijkt niet eenvoudig want:

  • Geen enkel land heeft ooit een eind gemaakt aan menselijke deprivatie zonder economische groei.
  • Geen enkel land met een groeiende economie heeft ooit een eind gemaakt aan ecologische degradatie.”

Gaan groen en groei samen?
Prof. Boersema gaat in zijn lezing op deze twee waarheden in en laat daarbij zien dat het christendom, met name het protestantisme, een grote rol heeft gespeeld in beide waarheden. “Kan het ook een rol spelen bij de oplossing? Gaan groen en groei wel samen? Dat is de pretentie van Groen Geloven. Hoe kan ze die waarmaken en hoe kunnen we daar als kerken aan bijdragen?”

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail omziennaar@cgkhattem.nl  of per Whatsapp/SMS via nummer 06 – 83 48 75 56. De lezing op 21 april is in CGK de Veste, Korte Kerkstraat 8, Hattem, en begint om 19.30 uur. De kerkzaal is open vanaf 19.00 uur. Er is een collectebus aanwezig voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan is bestemd voor Stichting Oekraïne Projecten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in